MSI GP62 RD Leopard CPU ısınma ve performans sorunu

nadir27

Hectopat
Daha fazla  
Sistem boştayken 55-65 arası bir sıcaklık alıyorum ve oyunlarda ani FPS dropları yaşıyorum
(macun ve bakımlarını yeni yaptım format atıldı)

CPU fanını yenilesem düzelir mi acaba veya başka bir problem mi var?

Son düzenleyen: Moderatör:
Boştaki sıcaklık değerleri normalin çok üzerinde. Sürdüğün termal macun verimsizdir, soğutucu tabanını ile işlemci arasında teması engelleyen bir cisim sıkışmıştır yada aşırı tozlanmadan kaynaklı soğutma elemanları görevlerini yapamıyor olabilir.

Boştaki sıcaklık değerleri normalin çok üzerinde. Sürdüğün termal macun verimsizdir, soğutucu tabanını ile işlemci arasında teması engelleyen bir cisim sıkışmıştır yada aşırı tozlanmadan kaynaklı soğutma elemanları görevlerini yapamıyor olabilir.

Soğutucu elemanları olarak fanlardan bahsediyorsanız temiz onlar. Hatta işlemci böyle sıcaklık değeri verdi diye macunu 1 hafta sonra tekrar sürmüştüm.Fakat değişen bişey olmadı. İşlemci hep max hızda çalışıyor.(nvidia ayarlarında max performans yaptığım için mi acaba?)

Merhabalar macununu tamamen dikkatlice temizle ve bir kere daha macun çek ayrıca sana
Zalman ZM-STG2 termal macununu öneririm ben gayet memnun kalmıştım gerçekten.
Ayrıca tam yükte çalışma nedenin güç planından dolayı olduğunu düşünüyorum dengeli plana al ve hiç bir işlem yapmadan gözle CPU yük durumunu.

Merhabalar macununu tamamen dikkatlice temizle ve bir kere daha macun çek ayrıca sana
Zalman ZM-STG2 termal macununu öneririm ben gayet memnun kalmıştım gerçekten.
Ayrıca tam yükte çalışma nedenin güç planından dolayı olduğunu düşünüyorum dengeli plana al ve hiç bir işlem yapmadan gözle CPU yük durumunu.
Dediğiniz macun mevcut bende de zaten.Deniyecem şimdi dengeli modu.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı