MSI GP62M 7RD için fan önerisi

EnesAkin

Hectopat
Yer
Aydın
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI GP62M 7RD Leopard | NVIDIA GeForce GTX 1050 2G - Intel Core i5-7500HQ 2.50GHz - 8 GB RAM (2400 MHz) - 500 GB SSD - 1 TB HDD
Meslek
Öğrenci
RAM
8 GB (2400 MHz)
Ekran kartı
NVIDIA GeForce GTX 1050
İşlemci
Intel Core i5-7300HQ
MSI GP62M 7RD Leopard bilgisayarım için ekstra fana ihtiyacım var. Fakat nasıl bir şey alabileceğimi bilmiyorum. Kaç fanlı olmalı ya da markası ne olmalı hiçbir fikrim yok. Önerebilirseniz sevinirim.
Not: Oyun oynarken genelde CPU ve GPU'mun 90-95 derece sıcaklığa ulaştığını görüyorum.

Hocam birincisi undervolt yaptınız mı? O işlemci taş çatlasa 15 20w çekiyor ve bu çok az kullandığından biliyorum.

İkincisi termal macun yenilediniz mi? Yenilemediyseniz Zalman ZM STC 9 öneririm.

Üçüncüsü ise Dexim DNA001 Ledli 4 Fanlı 10" - 18" Stand Notebook Soğutucu Fiyatları ve Özellikleri
MSI GP63 var bende ve bu soğutucu yaklaşık 8 derece düşürüyor. Böyle dört fanlı olanların en ucuzunu alın sahibinden.com da da bakın sıfır fana bu kadar para vermeye gerek yok BİM de 100 TL ye satılıyordu bu.

Undervolt ne bilmiyorum. Bilgisayarı tanıdık bir bilgisayarcıya götürüp termal macununu yenilettiririm. Sizce yeterli midir bu soğutucu daha fazlasına gerek yok değil mi? 6 fanlı soğutucular görmüştüm gereksiz mi olur?

Undervolt dediğimiz olay işlemcinin aynı frekansta daha az güç tüketmesi mi sağlamaktır. Basit olarak bir araba 100 ile giderken 5 litre benzin harcıyorsa biz onu modifiye ederek 4 litre harcamasını sağlarız. Aynı işi daha az güç gerektirerek yapmak yani.

Tanıdık bir bilgisayarcı ya götürün macunu yenilesin fanlarıda temizlesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…