MSI gp72 6qf Yüksek performansta cızırtı sorunu

hallofen

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. 1 hafta önce MSI gp72 6qf model laptop aldım. Bilgisayardaki dragon gaming center programını açıp device setting bölümüne gelip yüksek performansı ve sport modunu açınca bilgisayarın içinden cızırtı şeklinde sesler geliyor. Kesinlikle harddisk veya fan sesi değil. Bir süre sonra gerçekten kafa yorucu bir hal alıyor. Bilgisayardaki bu sesler green modda ve yüksek performans modunu kapattığımızda yok oluyor. Tespitlerime göre sadece işlemci 3 GHZ üstüne çıktığında cızırtı sesleri geliyor. Ne yapmalıyım ?

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam öncelikle merhaba, benim Predator 15 cihazımda da aynı cızırtı sorunu mevcut...

Hatta aşağıda linkini verdiğim konuyu açmıştım ve uzun zamandır hard diskimin sesini dinliyorum ve sesin hdd'den değil açma kapama tuşunun altından biryerlerden geldiği kanaatına vardım.

Bkz. 2.5'' 7200 RPM HDD Ses Sorunu

Benimde sıkıntım sisteme yük bindiren bir program (3dmax vs.) veya oyunları başlattığım anda cızırtı başlıyor ve sizin bahsettiğiniz üzere denedimde gerçekten sistemi ''yüksek performans'' moduna aldığımda cpu kullanımı 3.30'lara çıkıyor ve hemen tiz sesli sürekli devam eden bir cızırtı başlıyor ancak dengeli veya güç tasarrufu moduna aldığımda cpu kullanımı 1.20 civarlarına indiğinde cızırtı birden kesiliyor.

Cihaz henüz 1 aylık, garantiye göndermeyi düşünüyorum ancak internette ve forumlarda garantide cihazlara çizik attıklarını vidalarının takılmadan geri gönderildiklerini vs. okuyorum ve gerçekten oldukça moral bozucu bir durum...
Eğer cihazı garantiye verecek olursam direk servise elden verip (cihazı çalışana teslim ederken açıp heryerinin videosunu çekip) o şekilde vermeyi düşünüyorum ki belki bir zarar gelirse teslim alırken videoyu göstermek için (işe yarar mı bilmiyorum ama).

-Garantiye göndermeden çözmenin bir çaresi varmıdır?

-Eğer illa garantiye göndereceksek cihazı almış olduğum MediaMarkt vasıtasıylamı göndermeliyim yoksa müşteri hizmetlerinin söylemiş olduğu SMS Infocomm Acer yetkili teknik servisine elden kendim mi teslim edeyim ve teslim ederken nasıl bir şekilde(bütün kutusuyla beraber mi) teslim etmeliyim? ve ne demeliyim?

-Sorun ince bir husus olduğundan ötürü teknik servis anlamaz ve ''kontrol edildi sorunsuz damgası''
yememek için ne yapmalıyım? Teknik servise bizzat yanında anlatma gibi bir şansım olabilir mi? çünkü ortam sesli olduğundan duyulmuyor fakat ev veya işyeri gibi sessiz ortamlarda çalışırken gerçekten çok sinir bozucu ve dayanılmaz bir ses, 20 iş günü cihazın servisten çıkmasını bekleyip daha sonra onarılmadan verilmesini doğal olarak işlerimin aksayacağından istemem.

Cızırtının geldiği bölge açma kapama tuşunun altındaki hizalardan, cihazın arka tarafından ise iki fanın tam orta hizasında ki hava deliğinden gelmekte ancak normal kullanımda klavye altından ses duyulmakta.

Cızırtının kaynaklandığı alanı aşağıda ki resimde halka ile gösterdim.

@Recep Baltaş @Ali Güngör @Asım Demir @Yusuf Ensar Ertan
Recep ve Ali Bey daha önce Predator 15'i incelemiştiniz sizce nasıl bir yol izlemeliyim, yardımcı olurmusunuz? Sorularımı cevaplarsanız sevinirim, şimdiden teşekkürler.

EDIT: Güncel, yardımcı olabilecek bilgi sahibi birisi yokmu?

Benimde senin gibi yüksek performans modunda cızırıt geliyor kapatınca tamamen sessiz sadece çok hafif bir fan sesi oluyor. Birkaç yerde okudum msı mailde attım yükske performansta ses gelmesi normaldır pcye zarar vermez dendi. İkimizin de sorunu aynı bu arada.

İyide olmaması varken neden bu cızırtıyı çekelim ki hocam, bizden kaynaklanan bir durum değil neticede...

@Recep Baltaş @Ali Güngör @Asım Demir @Mikail Fidan @Yusuf Ensar Ertan

Yol gösterirmisiniz?

Son düzenleme:
İyide olmaması varken neden bu cızırtıyı çekelim ki hocam, bizden kaynaklanan bir durum değil neticede...

@Recep Baltaş @Ali Güngör @Asım Demir @Mikail Fidan @Yusuf Ensar Ertan

Yol gösterirmisiniz?

yol gösterebileceklerini sanmıyorum bu konu hem bizi hem onları aşar. anakarta yüksek akım gitmesinden dolayı hopörlörlerden gelen ses vs. diyebilirler ama sorun başka. şahsen her yolu denedım

yol gösterebileceklerini sanmıyorum bu konu hem bizi hem onları aşar. anakarta yüksek akım gitmesinden dolayı hopörlörlerden gelen ses vs. diyebilirler ama sorun başka. şahsen her yolu denedım

Neyse sizin dediğiniz üzere yüksek performans'tan dengeli mod'a aldım ve ses yok oldu gibi bir şey...
MSI'da size öyle bir cevap verdiğine göre sorun kalmadı, teşekkürler bu arada hocam

Neyse sizin dediğiniz üzere yüksek performans'tan dengeli mod'a aldım ve ses yok oldu gibi bir şey...
MSI'da size öyle bir cevap verdiğine göre sorun kalmadı, teşekkürler bu arada hocam

geri vermeyi veya değişim düşünüyormusunuz?

geri vermeyi veya değişim düşünüyormusunuz?

Hayır düşünmüyorum çünkü bu sorun dışında cihazdan gayet memnunum özellikle cihazı çok iyi bir indirim ile almıştım ve doların 4TL'yi görmesiyle epey kar'a geçtim (1500-2000TL).
Yalnızca ileride belki servise veririm fakat şuanlık onuda düşünmüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…