MSI GS43VR 7RE Nasıldır?

Yalçın Bey merhabalar.
GS63 laptopu geri iade etmedim. Dün ilk defa laptopu açtım ve windows kurdum. Laptopu tamamen şarj edip pilini çıkardım. Laptopta hiç bir uygulama açık olmadığı 10 dakikada şarjı yüzde 97 den yüzde 92 ye düştü. Ayrıca ısınma yapıyor. Isınmasını boşverdim ama pil seviyesinin çabuk düşmesi moralimi çok bozdu. Sizce 10 dakikada şarjının yüzde 5 azalması normal mi?

Merhaba Yalçın Bey

Ben laptopu ilk kez dün açtım. Windowsunu kurdum fakat Biraz ısınma yaptı. Ama benim sıkıntım şarj problemi.Laptopu full şarj ettikten sonra şarjdan çıkardım. Laptop sadece sıcaklığı ölçen core temp uygulaması var. Başka bir program kurmadım. Arkada hiç bir uygulama açık olmamasına rağmen 15 dakika içerisinde şarjı yüzde 97 den 92 ye düştü. Sizce bu makine için normal mi?
Başka bir tanıdık çocuğunun oyun oynaması için msı gtx 1060 ekran kartlı ve benimki gibi ince laptop aldı.(1.8kg) . Onlar pil süresinde sıkıntı yaşamıyorlarmış. Laptop şans işi. Ama benimkinde neden böyle oldu anlamadım.
Isınmasından çok pil seviyesinin düşmesine moralim çok bozuldu.

Isınma sorunu var mı? Oyunlarda kaç derece?

Driverları kurarkenı 50-60 dereceyi gördü. Henüz oyun ve program kurmadığım için net bişey söyleyemiyorum. Bu akşam güncellemeleri yapıp bir iki program kurucam. Onları kurduktan sonra sıcaklıkla ilgili net bir bilgi verebilirim.

Şarj yüzdesi azalması notebooklarda dengesiz ilerliyor yani 15 dakikada yüzde kaç azaldığına bakmayın. %100 dolu pilin kaç saat gittiğine bakın ben %100 dolu pil ile dengeli modda işlemci ve ekran kartına yüklü iş bindirmeden yani internette gezdim genel olarak 4 saate yakın bir kullanım süresi deneyimledim siz de deneyin bakalım kaç saat yetecek. Isınma konusunda bilgisayar ısınıyor evet ama bu sıcaklık değerleri performansa etki etmedi bende şu ana kadar. Ben çok yüksek sıcaklık değerleri altında FPS düşüşü neredeyse hiç olmadan 6-7 saat kesintisiz PUBG oynadım. Uzun vadede bu sıcaklık değerleri ne gibi sorunlar getirir bilemiyorum fakat MSİ bu modellerde 100 dereceye kadar sıcaklığın sıkıntı çıkarmayacağını söylüyor. Belirteyim çok yüksek sıcak değerlerinden kastım CPU 95 GPU 90 civarlarında gezindi.

İlk gün ısınma yaptı ama dün akşam sırf updateleri indirdim, program kuramadım. Ondada ısınma yapmadı. Güç seçeneklerinden tasarruf moduna geçirdim. 3 saatte yüzde 90 dan yüzde 14 e düştü. Pilini tamamen boşaltıp şarj ettim. . Bu akşam full şarj ile programları kurup ısınmayı ve şarj süresini tekrar test edicem. 180 dakika da 76 şarj yedi. buda 10 dakikada yaklaşık yüzde 4 e tekabül ediyor.

Dragon Center'da fan controlünü Cooler Boost'a getirdikten sonra otomatik moda geri çekemiyorum. İşaretlesem de geçmiyor devam ediyor Cooler Boost modunda. Birde oyunlarda örneğin Battleifield 4 işlemci sıcaklığı 95'lere, ekran kartı sıcaklığı 91 gibi sıcaklık değerlerine çıktı. Fps 80-120 arası. Sizde de aynı durum var mıdır? Yoksa ürünümde bir sorun olduğu kanaatimdeyim. Windows 10 home 1703 versiyonunu kullanıyorum. Gerekli bütün güncellemelerimi yaptım. Acaba Dragon Center ile ilgili bir problem olabilir mi?

Şimdide ekranım gidip gidip geliyor göz kırparcasına. Ekran kartı sürücü güncel özellikle yükleme yaparken ve sayfa açarken daha çok göz kırpıyor ekran.

GS Serisini oyun için almayın GS73VR 7RF vardi iade ettim 96-100 derece oluyordu cpu daha önceden tavsiye ettiğim arkadaşlardan özür diliyorum..

Sıcaklık değerleri gayet normal benim de aynı şekilde cihazınızda o konuda bir sorun yok. Ekranın gidip gelmesi bende de olan bir sorun dediğiniz gibi yükleme sırasında daha çok oluyor. Fakat bu sorun ilk bir kaç hafta çok daha barizdi şu an çok çok nadir yaşıyorum. En son ne zaman oldu hatırlamıyorum bile. İşletim sistemim hala deneme sürümü lisansı satın almadım bu yüzden olduğunu düşünüyordum. Siz satın aldıysanız ve sorun devam ediyorsa bi araştırmak lazım bu durumu. Malesef dragon center konusunda yardımcı olamayacağım bilgim yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…