MSI GS60 için SSD önerisi?

Daha fazla  
Selamlar,

Ocak ayında satın aldığım MSI GS60 2QE dizüstü bilgisayarıma SSD terfisi yapmayı düşünüyorum. Mevcut kapasitesi yetersiz gelmeye başladı. Yeni kuracağım uygulama ve oyunlar için daha nadir kullandıklarımı silmek durumunda kalıyorum. Hatta sırf SSD'de yeterli boş alan açamadığımdan GTA 5 almayı bir süreliğine erteledim.

Benim aklımda Samsung 850 EVO mSATA 512 GB ürününden 2 tane almak almak var. Asıl can alıcı mevzular ise;

1. Okuma/Yazma hızı bakımından nasıl bir değişiklik olur?
  2. Bu ürün donanımımla uyumlu mudur?
  3. Cihazın garantisini bozar mı?
  4. Montajı ben yapabilir miyim?
  5. Ürünü bir yakınım aracılığıyla ABD'den getirtmek fiyat anlamında bana bir getirisi olur mu?

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
  1. SSD'de asıl olay okuma yazmadan ziyade erişim hızı. HDD'den 100 kat daha hızlı bir erişim söz konusu. Okuma yazma hızı da 5 katına kadar çıkabiliyor.
  2. Cihazında mSATA portu varsa uyumludur. Bazı cihazlarda M.2 portu var. Sendekinin hangisi olduğundan emin ol.
  3. Genelde bozuyor, bozmasını mantık dışı bulsam da.
  4. Yapabilirsin.
  5. Olabilir. Ama garanti konusunda da götürüsü olur.

1. SSD'de asıl olay okuma yazmadan ziyade erişim hızı. HDD'den 100 kat daha hızlı bir erişim söz konusu. Okuma yazma hızı da 5 katına kadar çıkabiliyor.
  2. Cihazında mSATA portu varsa uyumludur. Bazı cihazlarda M.2 portu var. Sendekinin hangisi olduğundan emin ol.
  3. Genelde bozuyor, bozmasını mantık dışı bulsam da.
  4. Yapabilirsin.
  5. Olabilir. Ama garanti konusunda da götürüsü olur.

Aslında cihazda hali hazırda 128GB + 128GB Super Raid teknolojisiyle çalışan SSD'ler mevcut. Kapasite sorunu yaşadığım için değişiklik yapmak istiyorum. Bu değişikliğin performansa etkisi ne olur?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı