Çözüldü MSI GS70 2PC CPU Sürekli Turbo Frekansında Çalışma Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
MSI marka laptopum Windows içindeyken sürekli Turbo frekansta çalışıyor ve bu da cihazın ısınmasına ve dolayısıyla da pilinin çabuk bitmesine neden oluyor. İşlemci 4710HQ base clock değeri 2.5 GHz fakat hep 3.0-3.4 GHz arası geziyor.

Güç yönetimini Balanced'a aldım değişen bir şey yok fakat güç planını Power Saving'e alınca frekans 0.80 GHz'e sabitleniyor ki bu da çok düşük bir rakam. Yani arasını bir türlü bulabilmiş değilim.

Bugün EC yamasını da yaptım belki ondandır diye bir umut fakat değişen bir şey olmadı. Ayrıca laptopta Hackintosh da kurulu onda böyle bir problem yok ve işlemci çok daha serin ve verimli çalışıyor.

Aklıma şu sonuç gelmedi değil. macOS geliştiricilerinin desteklemedikleri işlemci üzerindeki güç yönetimi bile Windows'tan daha iyiyse Mac cidden optimizasyon konusunda 4-5 gömlek büyüktür Windows'tan.

Son çare olarak buraya yazıyorum belki başına gelmiş olup da çözen vardır. Ya da bir tavsiyesi olan.

Şimdiden teşekkürler.
Arkadaşlar sorunun kaynağını buldum. MSI'ın Gaming Appleri Turbo'ya ayarlı olmasalar bile bilgisayar şarja takılınca Turbo'yu açıyorlar ve Windows'un güç yönetimini devre dışı bırakıyorlar. Tabi bunun için kayıt defterine erişimleri var ve uninstall edince düzelmiyor bu problem. Sonuç olarak tek çare format atmaktı. Format attım ve şu an düzeldi sıkıntı kalmadı. Başına gelen elbette vardır benim gibi kafayı yemeyin diye yazıyorum buraya.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı