MSI GS70 Windows 10 mikrofondan ses gitmiyor

Aynı sorunu ben de yaşamıştım. Sorunun kaynağı da büyük ihtimalle 2004 sürümüne geçmektendi. Daha eski bir Windows 10 sürümü kurmuştum düzelmişti.
2004 sürümündeki mikrofonla ilgili tek sorun gizlilik ayarından dolayı mikrofonu uygulamalarda devreye sokmanızın gerekmesi idi. Onun dışında bir cızırtı sorunu yoktu.

2004 sürümündeki mikrofonla ilgili tek sorun gizlilik ayarından dolayı mikrofonu uygulamalarda devreye sokmanızın gerekmesi idi. Onun dışında bir cızırtı sorunu yoktu.

Zamanında konu açmıştım bununla ilgili. Çözülememişti. Ben de eski sürüme dönmüştüm düzelmişti. Ama sizin dediğiniz gibi sorun gizlilik ayarlarından ibaretti büyük ihtimalle.

Windows sürümüm 2004
Maalesef VBIOS güncellemesini yapamadım. Autoexec geldi oradan sonra ilerleyemedim.
Windows sürümüm 2004
Maalesef VBIOS güncellemesini yapamadım. Autoexec geldi oradan sonra ilerleyemedim.

Bilgisayarın driver adresi bu ama VBIOS ile ilgili bir bölüm göremedim.

Recep bey yardımcı olacaksınız diye çok heyecanlanmıştım. Sonunda bu forumda birileri sesimi duydu diye.

Teşekkür ederim şimdiye kadarki yardımlarınız için.

Son düzenleme:
7/24 sizin konunuza bakmıyorum. Sabırlı olursanız çözeriz.

Cihazınızın VBIOS güncellemesini göremedim sitede. Siz nereden indirdiniz bu VBIOS güncellemesini de uygulamaya çalıştınız?

BIOS ve Firmware güncellemesi yaptıldı mı? Mevcut ses sürücü sürümü nedir?

Bir de 20H2 sürümüne geçebilirsiniz:

Haklısınız.

Googgle'da aratınca Technopat Sosyal üzerinden bir link vardı. Oradaki yönergeleri izleyerek indirmiştim ancak işe yaramadı.

BIOS ve Firmware güncellemeleri oldu.

Sizin paylaştığınız Relatek sürücülerini de denemiştim ama çözüm olmadı. Bugün cevap yazan bir kişinin dediği sürümü yükledim en son olarak.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    8 KB · Görüntüleme: 40
Cihaz sayfanızda VBIOS yok. Bu durumda VBIOS güncellemesine gerek yok.

Sizce ses kartı bozulmuş olabilir mi peki? Bu kadar çözüm işe yaramayınca aklıma tek o geliyor.

Sitenizde yüklü son Realtek güncellemesini ve Windows'u güncelledim. İlk defa Realtek Audio Console ekranı aktif oldu. Ancak hem mikrofon hem de hoparlördeki cızırtıda bir değişme yok.
Hoparlörde cızırtı başladıktan sonra ses seviyesi azalıyor ve birkaç saniye sonra ses vermeyi bırakıyor.

Mikrofonda ise sesimi kaydedip dinliyorum hep cızırtı şeklinde. Karşı tarafa maalesef ses ulaşmıyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…