MSI GS73VR 7RF Isınma sorunu

berkay1638

Kilopat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar 2 gün önce GS73VR 7RF aldım. Path of exile oynuyorum CPU kullanımı ortalama 50 GPU da aynı şekilde 50-60 arası fakat CPU sıcaklığı 90-95 derece GPU ise 80 dereceleri görüyor. Sebebinin rafta bekleyip termal macunun kuruması olduğunu düşünüyorum termal macununu değiştirsem garanti dışı kalır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:

Merhaba bendede Gs73VR 7RF modeli notebook var.

İlk hafta oyunları indirip denediğimde Gta 5 , Overwatch (optimum ayarlarda) gibi oyunlarda GPU sıcaklığı 80-85, CPU sıcaklığı 90-95 derecelere kadar çıkıyor hemde 10-15 dakika içinde (fan son hızda cooler boostta çalışırken üstelik).
Bende msi'ı aradım bu değerler normal değil yollayın dediler yolladım yaklaşık 10-15 gün içinde aradılar 1 tane daha aynı modelden elimizde var test ettik test ikisinin değerleri çok birbirine benzer çıktı. Donanımsal bir arıza görmedikleri için geri yolladılar. Bu sıcaklık ileride sorun yaratabilir bence o yüzden çözüm yolu arıyorum.

Siz sorununuzu halledebildiniz mi ?

Bende sorunumu halledemedim ama sanırım bu bir sorun değil. MSİ GS63VR modelide aynı sıcaklıklara sahip Ali ve Recep abi incelemişti. Fakat şöyle bi saçmalık var işlemci %60 kullanılırkende 90-95 derece %100 kullanılırkende üstelik fan hızıda sabitken işlemcide termal eşik 105 dereceye çıktığı için bir sorun teşkil etmiyor eskiden 80 derece neyse şuanda 90 95 derece aynı derecelere tekabül ediyor.

Üstünden uzun bir zaman geçmiş , belki araştıran başka arkadaşlar vardır diye söylüyorum . 2017 temmuz ayı gibi aldım bende , işlemci 90 95c ye kadar çıktığını gözlemledim , birkaç hafta önce servise verdim , fandan ses gelmeye başlamıştı. Fanınızda sıkıntı var ısı değerleri normal değil diyip , değişim yaptılar. Şuanda gelen modelde 5 6 derece daha düşük , Battlefield 1 ultra ayarlarda 75 80 fps civarında seyrediyor , işlemci kullanımı %99 larda ve 85 90 derece arasında gelgit yapıyor. 105 derecenin eşik değer olduğunu göz önüne alırsak , bu sıcaklıklar böyle incelikteki bir laptop için gayet normal. Allahtan klavyeye fazla vurmuyor . Alttan üflemeli soğutucularda bir işe yaramadığını söyleyebilirm , soğutucu alıcaksanız vakum tarzı bir soğutucu daha etkili olabilir.

Kasa ince olduğu için o değerler normal. Bende MSI GT75VR TITAN PRO kullanıyorum. İşlemci 60 derece ekran kartı 70 derece ortalama olarak. Cooler Boost TITAN Turbo moda aldığımda 10 - 12 derece düşüyor sıcaklık. GT ile GS serilerinde muazzam kasa farkı var. Bu yüzden kasa ince olduğu için o sıcaklıklar normal diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…