MSI GT680R ısınma sorunu

Shiro

Hectopat
Merhaba ufak bir sorunum var.

Msi gt680r adlı bilgisayarı kullanıyorum. Bilgisayarın ekran kartı arızası vardı ve bende garanti kapsamında olduğu için yetkili servise gönderdim. Yetkili serviste gtx 460m stoğu olmadığı için nvidia gtx 560m takıldı. Kullanırken bir sorun olmamıştı. 1 ay kadar kullandım fakat sonradan bazı oyunda fps düşüşleri yaşamaya başladım.

Msi afterburner programını açtım ve sıcaklık değerleri 92-93 derece gözüküyordu. Bu sıcaklık biraz fazla sanırım. Core clock değerlerine baktım anlık düşüşler yaşanıyor ve artıyor mesela 850 den 400 e düşüyor sonra hemen yükselip tekrar iniyor.
Acaba bu değerler sıcaklıktan dolayımı düşüp artıyor sizce ne yapmak gerekir?

Yardımcı olduğunuz için şimdiden teşekkürler.

Kesinlikle ısınma sorunu. Garanti devam ediyorsa tekrar servise yolla, bittiyse kendin açıp bakabilirsin:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Çok teşekkürler yardımcı olduğunuz için. Daha bitmedi sanırım ve ekran kartı değişimi olayı güzelmiş. Belki bu ay içinde bende bir ekran kartı değişimi yapabilirim.
Açıkçası bu işlemi yapmaktan korkuyordum daha önce hiç içini açmamıştım ama tam modeli olduğu için anlaması daha kolay ve daha cesaretlendirici bir video olmuş.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı