MSI GT72S-6QE güç kaynağı sebebiyle oyun oynarken kapanıyor

Katılım
31 Ağustos 2014
Mesajlar
3.483
Makaleler
23
Çözümler
6
Dünden beri oyun oynarken durup dururken güc kaynagindan elektrik kesiliyor ve Laptop aniden kapaniyor. Güc kaynaginin 3 Pol elektrik fisini cekip takinca yeniden elektrik geliyor ve sorunsuz kullanabiliyorum. Sorun büyük ihtimalle güc kaynagindan ve 109 €'ya orjinalini buldum güc kaynaginin. Acaba baska bir sey olabilir mi?

Sizce güc kaynagini ismarlamali miyim?

Normal internet kullanirken, download vs. yaparken hic sorun yok sadece oyun actigim zaman 5-10 dakika icinde güc kaynagi kendini kapatiyor. Technopat bu laptonun incelemesinde 18:34'üncü saniyesinde bu adaptöre bir göz atmisti.

Sistem
  • Intel i7 6820HK
  • GTX 980M
  • 16 GB DDR4
Yardimci olursaniz ve olasiliklari söylerseniz sevinirim
Ilgili güc kaynaginin resmi asagida.



Sevgiler
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Su an MSI'in kendi programi olan Battery Calibration Test'i kullanip bir kontrol yapiyorum eger sorun Akü'den degilse ki %99 aküden olamaz, o zaman yeni adaptör ismarliyacagim. Ayrica sicaklik degerleri cok cok düsük sanirim GPU elektrik cekince adaptörde bir sorun cikiyor lakin anlamadigim adaptör elektigi kesince otomatikmen Akü'ye gecmesi gerekmiyor mu sistemin?

@ProfTech güc kaynagi girisine baktim sorun yok ama anakart ile ne tür bir hata olabilir ki?

Her türlü öneriye acigim @Recep Baltaş @Asım Demir @NookumPie
 
Bir anda guc gitse bile dediginiz gibi bataryadan yemesi lazim. Hal boyle olunca anakart sorunlu gibi. Anakart da nasil sorunlar bilemiyorum ama genel bir sorun olur terimi nedir bilemiyorum maalesef. Belki kisa devre falan yapiyordur diyecegim ama o zaman da anakart yanar hic acilmaz.
 
Bunların dışında bir de akım korumalı priz alın. Tedbir almak lazım yinede.
Evet haklisiniz ama evdeki tüm prizler zaten akim korumali yani duvardakiler bile öyle. Bu konularda cok titizim.
Iste ben de bunu anlamiyorum bana cok sacma geliyor adaptör birden kapandigi icin sistemin birden kapanmasi. Acaba laptop mu adaptöre müdahele ediyor kapanmasi icin? Böyle bir sey mümkün mü bilemedim?
 
Yeni aklima geldi benim Caspert laptop vardi sarj cihazinin ucunda ki plastigi babam kesmisti cunku guc girisi iceri kacmisti oraya girsin diye yapmisti ben de sokup tamir ettikten sonra bu sefer de o ucu acildigi icin kisa devre yapip bir anda kapaniyordu bu durumu bir kac defa yasamistim ama PC'ye bir sey olmamisti. Sanirim bir kisa devre var gibi. Acaba sizin bataryanin ucun da plastigi falan sokulmus olabilir mi? Temas falan ediyordur. Veya guc girisinde temas edebilecegi bir sey olmus olabilir. Kisacasi bence o adaptoru siparis edin deneyin ya da servisine gonderin.
 
Aynı sorun bende de var ben anlamadım kronik bir sorun diye götürdüm kabul etmiyorlar 4.000TL istiyorlar. Sorunu ekran kartında buldular saçmalığa bakın yabancı forumlarda bu sorunu yaşayan bir ton insan buldum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…