Saolun cevabınız için. Belirttiğiniz ekran görüntülerini ekledim. Dediğiniz gibi bu drop yeme aşamasında sıcaklık 80 derecenin üzerini görüyor. Hatta RDR'den örnek bir görüntüyü de ekledim. Sol üst köşede MSI Afterburner değerleri de takip edilebilir. Söylediğiniz UV işleminin nasıl yapıldığını çok bilmiyorum ancak yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Sorun çözüldü!
Öncelikle sistemi tam anlamıyla tekrar dizayn edeceğiz. Sonra yaptığımız işlemleri kaydedip siz her açılışta uygulayacaksınız.
ThrottleStop Ana Ekranından BD PROCHOT tikini kaldırın. Hem ekran kartına hem de işlemciye etki edecek şekilde ayarlamışlar. Güzel fikir ama oyun bilgisayarında gereksiz bir özellik. Saçma sapan FPS düşmelerine sebep olur.
FIVR sekmesine girin.
Ekranın orta üst kısmında 5 adet birim var. Oradan ilk CPU Cache'i seçin. Ardından hemen altındaki kutuyu tikleyin. Sonrasında onun da altında Offset Voltage'i göreceksiniz. Offset Voltage'i -60 ayarlayın. Apply'a basın.
Aynı işlemi CPU Core için de yapın.
Thermal Velocity Boost'u açın.
Non-Turbo Ratio'yu 1 ayarlayın ve Lock tuşuna basın.
"Disable and Lock Turbo Power Limits" kutusunu işaretleyin. Apply'a basın.
FIVR sekmesinde ekranın sağ en alt köşede 3 seçenekli kutudan en alttakini seçin ve Apply'a basın. OK'a basın ve çıkın.
TPL sekmesine girin.
Disable Power Limit Control tikini kaldırın. Ama burada ayarlama yapmayacağız. Zaten düzgün ayarlanmış. Sadece MSI saçma sapan ayar düzenlemesi yapıp yavaşlatmasın diye Locklayacağız.
Ekran görüntümün orta kısmında Lock işareti var gördünüz mü? Onu işaretleyin. Apply'a basın.