MSI GTX 1070 Boşta 75 Derece

Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
AralGame Promotör
Arkadaşlar herkese selamlar, bugün sabah kalkıp bilgisayarı açtım. Boşta durduğu esnada bir anda kapandı, allahalla deyip yeniden açtım hiçbir sıkıntı yok. Sonra bir de ne göreyim ekran kartım boşta 75 derece. Termal macununu 1.5 ay önce değiştirdim ve o zaman 45 dereceyi geçmeyen kart şimdi 75 derece boşta. Oyunlara girmeye korkuyorum daha da artar yanar diye. Sizce sorun nedir başına gelen var mı? Ekran kartı çöp mü oldu? Şu dönemde en çok korktuğum ekran kartına bir şey olmasıydı...

Dosya Ekleri

• Ekran Kartı.png
    304,1 KB · Görüntüleme: 125
Son düzenleyen: Moderatör:

Kasa içindeki soğutucu tam takılı mı?

Ekran kartını kullanan uygulama var mı diye bakar mısın görev yöneticisinden.

Hocam korkmayın Malwarebytes ile virüs taraması yapın.
Ekran kartına sürdüğünüz termal macun markası nedir nasıl uyguladınız?
Soğutucu blok tam oturmuş mu? Ya da gevşemiş mi?

Olmaz ise bir format atın derim.

Ekran kartını kullanan uygulama var mı diye bakar mısın görev yöneticisinden.
Malesef format attığım halde durum aynı.
Güç kaynağında bir sorun olabilir virüs girmişte olabilir termal macunların erimiş olabilir.
Güç kaynağında sorun yok, format attım başka kasada denedim durum aynı. Açmıyorum bilgisayarı daha kötü olur diye. Msi afterburnerdan base clock hızına bakarsanız zaten bir sorun olduğu anlaşılıyor. Gereğinden fazla mhz'de çalışıyor. Ekran kartı bıos'umu bozuldu diye düşünüyorum.
Oc yapılmadı.
Virüs taraması temiz.
Kullandığım macun Noctuanın en iyisi.
Montajda sorun yok.
Kasa uzay montajda.
Başka pcde denedim.
Durum aynı.
Kontrol ettim hala durum aynı.
Arkadaşlar şimdi ekran kartımı başka sisteme taktım sıkıntı yok ama benim sistemimde ısınıp 70-80 derecelere çıkıyor. Sıkıntı sanırım donanımsal olarak anakart ve güç kaynağı üzerinde duruyorum. Tahminleriniz nedir ? Psu dengesiz güç mü veriyor ? Yoksa anakartmı dengesiz güç veriyor ?
Arkadaşlar şimdi ekran kartımı başka sisteme taktım sıkıntı yok ama benim sistemimde ısınıp 70-80 derecelere çıkıyor. Sıkıntı sanırım donanımsal olarak anakart ve güç kaynağı üzerinde duruyorum. Tahminleriniz nedir ? Psu dengesiz güç mü veriyor ? Yoksa anakartmı dengesiz güç veriyor ?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…