MSI GTX 1070 Gaming X ve Asus VG248QE Tepkime Problemi

Ufuk Can Demir

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelike merhaba ;

Aşağıda belirtmiş olduğum mevcut sistemde çeşitli sorunlar yaşamaktayım.
  • CS:GO oynarken anlatılması garip bir olay yaşamaktayım. Anlatması biraz zor o yüzden örneklerle açıklayacağım. CS:GO oynarken karakteri yürütüyorum çatışmaya girdiğimde çapraz koşarken klavyede elimi tuştan çekmeme rağmen veya fareyi bırakmama rağmen hareketi kestikten sonra yaklaşık 0,5 saniye daha hareket ediyor. Örnek verecek olursak Dust2 long kapıdan geçerken normal şartlarda hiç çarpmadan geçmeme rağmen fazla yürüyüp sağa sola takılıyor. Oyundaki FPS değerleri de oldukça yüksek 200'ün altına hiç düşmüyor. Monitörde iki çeşit bağlantı denedim ikisinde de aynı problemi yaşamaktayım. (HDMI 60Hz - DL-DVI 144Hz) Ayarları en düşüğe de alsam en yükseğe de alsam sorun geçmiyor. Aynı problemi 144 FPS aldığım GTA 5'te de yaşamaktayım. (Donanımsal olabileceğini düşünüp başka klavye ile de denedim aynı problemi yaşamaktayım)
  • LoL oynarken FPS'i 144'e sabitlemezsem FPS'i limitsiz seçeneğine getirirsem fareye her sağ tık yapıp yürümeye çalıştığımda ayarlar düşük veya yüksek fark etmeksizin görüntü kayması yapıyor. FPS'i limitsiz bırakamıyorum.
  • ETS 2 menü içindeyken FPS 1500'lere fırlıyor ekran kartından aşırı bir tıslama geliyor. Dikey senkronizasyon ile FPS'i 144'e sabitledim. FPS'i serbest bırakamıyorum.
Mevcut bileşenlerim ;
  • Anakart : MSI Z170 Gaming M7
  • İşlemci : Intel 6700K 4.0 GHz
  • Ram : Kingston Hyper X Predator 3000 MHz 2x8 GB
  • Ekran Kartı : MSI GTX 1070 Gaming X
  • Depolama : Samsung 850 Evo 500 GB M.2 Sata
İşletim sistemim : Windows 10 (Orijinal Windows 7 64bit'den yükseltildi, temiz kurulum yapılmadı direk yükseltildi.)

Monitör Bağlantı Tipi : Mevcut Hali DL-DVI (144 hz) - (HDMI 60 Hz'de denendi aynı problemler görüldü)

GTX 1070 gibi bir kartta hiç bu kadar sorunla karşılaşacağımı tahmin etmezdim. Sorunun donanımsal mı yoksa driverler ile ilgili olup olmadığını da çözemedim. Gerekli önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı