MSI GTX 1070 GTA 5 performans sorunu

maynuz

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar öncelikle sistemi yeni aldım sinerji bilgisayardan. Bilgisayarım bu ;

Sinerji DCK1070 i5-6500 8GB 1TB GTX1070 (Msi)

Sistem çok güzel temiz kurulum yapılmış ama bi sorun var. Sistemden mi yoksa RAM yetersizliğinden mi veya darboğaz durumu mu var çözemedim.

Sorunum şu; GTA V'te 55 FPS civarı alıyorum sol tarafta bencmark şeysini açınca %90 civarı CPU %45 %50 arası da ekran kartı kullanımı var. 1080 p'de oynuyorum ve bazı özellikler kısıkta oynuyorum ara sıra çok çok küçük takılmalar oluyor. Ekran kartının bu kadar az kullanılması normal mi yoksa sistemde mi bir sıkıntı var? Birde internetten i5 6500, GTX 1070 ve 8 GB RAM ile GTA 5 oynayışına bakıyorum 70 80 FPS alıyorlar hem de özelliklerin hepsi açık ben aynı şekilde yapınca 40 FPS alıyorum. Acaba bunun nedeni nedir? Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Dostum direk götür aldığın yere test yapsınlar sen uğraşma. Bende bugunlerde benzer sorunla karşılaştım ekran kartım ağrızalı çıktı iade ettim.

Problem darboğaz gibi gözüküyor tüm ayarları fulleyin.
Özellikler içinde 2-3 ayar olur genelde fps'yi çok düşürür onları kapatabilirsiniz. Son driver güncellemesini kontrol edin. Problem çözülmesse aldığınız yerle iletişime geçin.

Büyük ihtimal darboğaz var. GTX 1070 ile senkronize çalışması için en az i5 6600K'yı tavsiye ediyorum ki ben de i5 6600K ve GTX 1070 kullanıyorum, ucu ucuna darboğaz yok.

Hocam ayarları fulledim, biraz daha iyi oldu gibi. MSI AfterBurner yükledim hiç kasma yapmıyor ama hala %60 ekran kartı kullanıyor. Bu arada CPU %80'lerde ama GTA'da şehir içinde arabayla ilerlediğimde %100 oluyor. CS:GO'da %60 ekran kartı %80 CPU kullanımı var. FPS olarak sorun yaşamıyorum ama GTX 1070'i bir türlü %100 kullanıma çıkaramıyorum. DSR olayını yapınca GTA'da kasma oluyor. CS'de kasmıyor FPS aynı. CPU kullanımı da aynı ekran kartı %70 kullanıma çıkıyor. Daha fazla zorlayamıyorum. Acaba 1080p olduğu için mi ekran kartı böyle ?

Gpu'nun %100 olmamasını o kadar dert etmeyin. Yüzdelerle beraber fps'ye de bakın. Eğer fps düşüşü veya kasma takılma donma fps drop gibi şeyler yoksa problem yok. Her zaman %100 kullanmaz zaten. Mesela csgo da 200 fps veriyor %50 de %100 yapıp 400 fps mi versin? Csgo da gta da daha çok işlemciye yüklenen oyunlar ve işlemciniz ekran kartınıza güçsüz. FPS 60'ın altında değilse dert etceğiniz bir şey yok gibi. Furmark adlı programla GPU'nuzu test edip %100'de çalışıyor mu diye görebilirsiniz.

Teşekkür ederim dediğim gibi FPS normal. Sadece işlemciye biraz takıldım %100 oluyor diye ama normal diyorsanız sorun yoktur zaten. Bu arada dediğiniz programı indirip test edeceğim sonucu yazarım teşekkür ederim.

Edit= Funmark testini yaptım 8x msaa 1920 x 1080p çözünürlükte ekran kartı ısı derecesi 60'dan yukarı çıkmadı ve program ekran kartının %99'unu kullandı. FPS 47 sabitti.

An itibariyle aynı sorunu ben de yaşıyorum. Sebebi nedir öğrenemedim ama GTA 5'de full ayarlarda 12-13 FPS alıyorum. Bir anormallik var ama nedir bilmiyorum. Yardım edebilecek olan var mı?
  • Zotac GTX 1070 referans
  • i7 6700K
  • 8x2 Corsair RAM

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…