Merhabalar. Yeni bir kasa topladım fakat ekran kartını idareten GTX 1050 2 GB almıştım. 1050 yetmemeye başladı ve ekran kartı yükseltmeyi düşünüyorum, aklımda 2 tane model var. Aralarında çok kararsız kaldım. Bunun için konu açma gereksinimi duydum.
Sistemim:
AMD Ryzen 5 2600.
Gigabyte B450M-H.
2x8(16 GB) Kingston 8 GB DDR4 3000MHz CL15 HyperX Fury.
Seagate Barracuda 3.5 1TB SATA 3.0 64MB cache 7200RPM HDD.
High Power 600W 80+ Bronze eco aktif PFC.
Gigabyte 1660 Super kullanıyorum. Memnunum. Sabahleyin hava sıcakken yükte 79-80 derecelerde geziyor. Akşam hava serinleyince de maks 75 derece görüyorum. Gigabyte markasına güvenebilirsin.
İkisinin de fiyatı aynı diyebiliriz zaten 1660 Ti almak bana biraz mantıksız geliyor. Hafif bir OC ile aynı performansa çıkıyor 1660 Super o yüzden Gaming X gibi kaliteli soğutma ve malzeme kalitesi varken ben olsam Gigabyte tercih etmezdim.
Bu kasa ve konudaki Gigabyte kartı kullanan birisinin ısınma sorunu yaşadığını hatırlıyorum. Kasanızın hava akışı pek iyi değil. Gaming X tercih etmeniz daha mantıklı olacak gibi.
Ya da kasanın ön/yan panelini çıkarırsınız ama bu sefer de toz sorununuz olacak.
Bu kasa ve konudaki Gigabyte kartı kullanan birisinin ısınma sorunu yaşadığını hatırlıyorum. Kasanızın hava akışı pek iyi değil. Gaming X tercih etmeniz daha mantıklı olacak gibi.
Ya da kasanın ön/yan panelini çıkarırsınız ama bu sefer de toz sorununuz olacak.
Stock soğutucusu ile çalışıyor, ekran kartını ellediğimde resmen cayır cayır yanıyor elimi üstünde tutamıyorum bile. Ne yapmam gerek? Sizce neden bu kadar ısınması normal mi?
1 veya 2 ay içerisinde alacağım fakat stok yok msi modelinde , eğerki msi bulamayıp gigabayte olanı alırsam çok ciddi bir sıkıntı yaşar mıyım? Kasayı ancak yılbaşı zamanları değiştirebilirim.