MSI GTX 1660 Ti Armor alınmalı mı?

Lysithea

Hectopat
Bugünlerde sistemimin oyunlara yetersizliği sonucunda yeni bir ekran kartı almaya karar verdim. Aklımda hem fiyatı hem gücü bakımından tam bir fiyat/performans (incelemeleri izlediğim kadarıyla) ekran kartı olan MSI GeForce GTX 1660 Ti Armor OC 6 GB (alacağım ekran kartı) almak var fakat bu işler çok iyi anlayan birisi değilim.
Sistemim bu;
  • İşlemci - i5 7400 3.00 GHz 4 çekirdek
  • Anakart - Asustek M32CD4-K
  • RAM - 8 GB 2400 MHz
  • Windows 10 64 Bit
Uyumlu mu değil mi? Eğer uyumlu değilse alabileceğim en iyi ekran kartını lütfen yazın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, ben de aynı ekran kartı modeline sahibim ancak işlemcim Ryzen 5 2600X.
Kart ile ilgili bilgi isteseniz; gayet güzel, geceleri 61-65 derece arası, yaz sıcağında ise maksimum 69 dereceyi görüyor. Araştırmalarınızda görmüşsünüzdür zaten. İndirimlerde Gaming X modeliyle aralarında 200 TL fark oluyor, o modele de yönelebilirsiniz. Ancak şimdilik Armor düşünüyorsanız herhangi bir kaybınız olmayacaktır.

Burada asıl konu işlemcinin, ekran kartına darboğaz yapıp yapmayacağı. Yani kartı besleyebilmesi gerek.
i5 7400 işlemci için araştırdığım kadarıyla hem sosyalde hem de çeşitli forumlarda RX 570 - RX 580 - GTX 1060 ekran kartları önerilmiş daha önceleri, yani 1660 Ti piyasada yokken.

Bence 1660 Ti ile işlemciniz arasından fazla bir problem olmayacaktır. İncelemelere detaylı bakabilirsiniz.
Ben sadece işlemci üzerinden konuştum, anakart ile ilgili daha bilgili olan arkadaşlar cevaplayabilir.

Tavsiyem, ekran kartınızı aldıktan bir süre sonra işlemcinizi ve anakartınızı da değiştirmekten yana olacaktır.

Özellikle şurada çok fazla bir darboğaz olmayacağı söylenmiş:

Şöyle konular açılmış:

Çeşitli inceleme ve olası sonuçlar da şurada:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı