Merhaba, ben de aynı ekran kartı modeline sahibim ancak işlemcim Ryzen 5 2600X.
Kart ile ilgili bilgi isteseniz; gayet güzel, geceleri 61-65 derece arası, yaz sıcağında ise maksimum 69 dereceyi görüyor. Araştırmalarınızda görmüşsünüzdür zaten. İndirimlerde Gaming X modeliyle aralarında 200 TL fark oluyor, o modele de yönelebilirsiniz. Ancak şimdilik Armor düşünüyorsanız herhangi bir kaybınız olmayacaktır.
Burada asıl konu işlemcinin, ekran kartına darboğaz yapıp yapmayacağı. Yani kartı besleyebilmesi gerek.
i5 7400 işlemci için araştırdığım kadarıyla hem sosyalde hem de çeşitli forumlarda RX 570 - RX 580 - GTX 1060 ekran kartları önerilmiş daha önceleri, yani 1660 Ti piyasada yokken.
Bence 1660 Ti ile işlemciniz arasından fazla bir problem olmayacaktır. İncelemelere detaylı bakabilirsiniz.
Ben sadece işlemci üzerinden konuştum, anakart ile ilgili daha bilgili olan arkadaşlar cevaplayabilir.
Tavsiyem, ekran kartınızı aldıktan bir süre sonra işlemcinizi ve anakartınızı da değiştirmekten yana olacaktır.
Özellikle şurada çok fazla bir darboğaz olmayacağı söylenmiş:
Im buying a 1660ti tomorrow, but I have some concerns right now. I am running an i5 7400 clocked at 3GHZ right now. Will it bottleneck the 1660ti?
linustechtips.com
Şöyle konular açılmış:
Sistemimde 1050 Ti ekran kartı var. 1660 Ti ile değiştireceğim. İşlemci yeterli mi yoksa i5 9400f mi alayım? Anakart: Asus Prime b250m-A
www.technopat.net
Çeşitli inceleme ve olası sonuçlar da şurada:
49 oyunlarında Ultra kalite ayarlarında GTX 1660 Ti ve i5-7400 ' 49 ve 1080p, 1440p ve 4K'da kıyaslama yapıyoruz. Özellikler, fiyat, güç, sıcaklık ve CPU darboğazlarını gözden geçirin.
www.gpucheck.com
Find and fix CPU or GPU bottlenecks in your PC. Use our Bottleneck Calculator to check if your PC will bottleneck, optimize performance, and compare components.
pc-builds.com