MSI GTX 1660 Ti Gaming Ve Intel Core i5 9400F Sistem Nasıldır?

Ya Basta

Centipat
Selam. Azerbaycan'dan yazıyorum ve ilk konu açışım. Yeni bilgisayar toplayacağım bu yaz ve ortalama bir sistem düşündüm, bütçem buna uygun olduğu için.

Ekran kartı - MSI GTX 1660 Ti Gaming 6 GB.
İşlemci - Intel Core i5 9400F.
RAM - DDR 16 GB 2666 MHz.
Anakart - H310 DDR4 2666 MHz.
SSD - SSD Adata Ultimate 128 GB.

Azerbaycan'a selamlar kardeşim.
Sistemin gayet güzel fakat Intel yerine AMD Ryzen serisinden bir işlemci tercih edebilirsin.
İşlemci önerim Ryzen 5 1600 AF veya Ryzen 5 3600 olacaktır anakartını B450 chipsetinden olmak üzere seçebilirsin. Ayrıca RAM'ini tek 16 GB alma 2 tane 8 GB olacak şekilde al.
Dipnot: Intel'in en büyük kazıklarından biri 9.nesil işlemcilerdir.

öneri için çok teşekkür ederim. Söylediyin sistemle, benimki arasında kaç fps farkı var? mesela cs go orta ayarlarda ? bu arada amd ryzen oyunlar icin onermiyorlar sitelerde cevrede felan arastirdim, hep intel islemci daha iyi performans sunuyormus.

Intel işlemci oyunda güçlüdür lakin gündelik kullanımda AMD Intel'e göre %40 a yakın daha performanslıdır.Ryzen 5 3600 alırsan 5-10 FPS daha fazla alırsın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1600 AF ise i5 9400F'ye göre ortalama 5 FPS daha az verir fakat arada 60 dolar fark var.

Son düzenleme:
aydınlandım bro. birde bu ram olayına gelirsek, neden iki tane 8gb ram ? dahamı iyi performans sağlıyor (oyunlarda)?

Aydınlandım bro. Bir de bu RAM olayına gelirsek, neden iki tane 8 GB RAM? Daha mı iyi performans sağlıyor (oyunlarda)?

Evet çok olmasa bile 3-4 FPS fark ettirir ve Dual Channel çalışır 3-4 FPS bile senin için avantaj.
Rica etsem yorumlarımı beğenebilir misin? (Yararlı olduysam)

Evet çok olmasa bile 3-4 FPS fark ettirir ve Dual Channel çalışır 3-4 FPS bile senin için avantaj.
Rica etsem yorumlarımı beğenebilir misin? (Yararlı olduysam)

Dual Channel 3 4 FPS'ten cok daha fazlasini veriyor Ryzen islemciler icin. YouTube'daki testlerde 20FPS fark gosteren bile var yani.
Işlemci olarak i5 9400F asla onermiyorum birçok sebebi var aslinda en basiti saf güç olarak 1600 AF'nin bile gerisinde olmasi. Ayrica Intel soket degistirdigi icin ileride yukseltmek isterseniz bir daha anakart degistirceksiniz masraf yapip, buna gerek yok. Benzer fiyata 3600 B450M S2H kombosu cok daha dogru olur. 1660 Ti yerine 1660 Super alarak da tasarruf edebilirsiniz aralarinda 4 5 FPS icin daha fazla vermeye degmez 1660 Super daha yeni bir kart. Ayrica Ryzen işlemciye geçince RAM frekanslarini da biraz arttirmak lazim. Dediklerimi toplayacak olursam sistemi su sekilde degistirmeni oneriyorum.
R5 3600.
Gigabyte B450M S2H.
2 Tane 3000MHz CL 16 8 GB RAM.
MSI Gaming X 1660 Super.

Son düzenleme:

APU sistemler için dediğin doğru fakat normal sistemde 20 FPS fark etmez dostum.

Ben testlerin yalancisiyim kendim denemedim evde.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…