MSI GTX 780 Lightning Ekran Kartı Sonunda Piyasada !

BerkGergin

Hectopat
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Muhendisi

Nvidia'nın GeForce 700 serisi içerisindeki canavar modeli GTX 780 bildiğiniz gibi aile içerisindeki en güçlü üye. Piyasaya adım attığından beri bir çok özel tasarımlı versiyonu da beraberinde gördük fakat bugüne kadar MSI bu sır perdesini hep kapalı tutmuştu. En sonunda merakla beklediğimiz GTX 780 Lightning ekran kartı resmi olarak çıkış yaptı!

Sürekli yaptığı tasarımların dışına çıkan MSI, bu kart üzerinde daha özel bir soğutucu tercih etmiş. Doğrusu oldukça hoş bir hareket. Özel bir kart için yepyeni bir soğutucu gerçekten yakışmış. TriFrozr adındaki bu soğutucu "Triple Force" mimarisine sahip. Bu sayede soğutmayı daha etkili kılıyor. Yanlarda iki adet 90mm çapındaki fanlara ortadaki sarı renkli 80mm'lik fan eşlik ediyor.

Gördüğünüz üzere performans değerleri yukardaki gibidir.GTX Titandan bile hızlı olan MSI GTX 780 LIGHTNING Oyuncuların gözdesi olmayı başarabilme yolunda.

Tasarımın haricinde bu kartı özel kılan bir boyut daha var. MSI, "Lightning" ekini sonuna eklediği hiç bir modelini standart olarak göndermiyor elbet. GTX 780 de 100 Mhz yükseltilen işlemci hızı ile kullanıcısına 980 Mhz hızla gidiyor. Boost ile birlikte bu hızı 1033 Mhz'e çekmek de mümkün. Burada değinilmesi gereken bir nokta daha var. Bu model bu teknik özellikleriyle GTX Titan'ı geride bırakıyor!

Lightning dendiği zaman gözler arka kısımdaki GPU Reactor ekini de arıyor elbet. Firma bu kart için özel bir çaba sarf etmiş, çünkü en kaliteli bileşenleri bulup yerleştirerek 16+3+1 fazlı bir tasarım ortaya koymuş. Şu anda piyasada bulunan özel yapım modeller içerisindeki en üst seviye ürün diyebiliriz. Yüksek voltaj stabilitesi ile gerçekten muazzam bir potansiyeli var.

3DMark Fire Strike testinden GTX Titan'a göre yüksek bir puan almayı başaran MSI GTX 780 Lightning'in aslında bu modelle bir rekabeti yok. Fakat yine de bir kıyas ihtiyacı duyulmuş. 384-bir arayüz genişliği sunan 3 Gb GDDR5 bellekle birlikte arka panelinde iki adet DVI, bir adet HDMI ve bir adet de DisplayPort görüntü çıkışlarını barındırıyor. Kartın belirlenen satış fiyatı ise 750$ düzeyinde. GTX Titan'ı belki her alanda geride bırakamayabilir fakat oldukça güçlü bir model.

Herşey "Hardware Arena"'dan Alıntıdır.

Son düzenleyen: Moderatör:
ASUS mu ağlayacak.

ASUS MSI ile sadece ekran kartları olarak kıyaslanabilir, çünkü birbirlerine çok yakın performans veriyorlar. Fakat MSI ve ASUS'u genel olarak kıyaslarsanız kıyaslanamaz bile, ASUS dünyanın en büyük Component üreticisi yaptığı işler ortada. MSI gibi bir süt çocuğu ile neden kendini bir tutsun.

Ayrıca etkiyi sağlayan ısı boruları, tabi ısı borularına göre konuşacağım. Isı borularına sahip olmayan referans soğutucular neden kötü performans veriyor?

MSI bu 7 ısı borulu soğutucusu ile ASUS'A birazcık daha yaklaştı.

ASUS neyse MSI da o kadar iyi denebilir bence. ASUS belki bir parmak yukarıda fakat bu MSI'ı senin tabirinle süt çocuğu yapmaz.
Etkiyi sağlayan ısı boruları olabilir fakat arkadaşın belirttiği sadece ısı borusu ile bitmiyor işler demek istiyor. Yoksa ısı borusunun direk GPU'ya teması büyük avantaj. Tıpkı ekran kartlarında BIT değerinin önemli olduğu lakin her zaman BIT değeri yüksek olanın iyi olacak anlamına gelmediği gibi.

MSI bu kartta ASUS'a yaklaşmamış geçmiş.

Konu alıntı yazmayı unutmuşum. Ekledim şimdi Kusura bakmayın tekrardan.

Benim zoruma giden şey ben MSI'ı kendime o kadar da düşman olarak görmüyorum, hatta param olsa o MSI marka GTX 780'i alırım çünkü yeni bir şeyleri denemek güzel.

Sadece ASUS kadar iyi bir markayı neden bu kadar küçümsüyorlar anlamıyorum.

Sadece ASUS değil mevsres de ağlasın, hâlâ verilere göre değil de ısı borularına göre konuşuyor...

MSI ve ASUS iyi markalardır. Arkasından Sapphire, Gigabyte gibi markalar gelir. Alırken MSI'ın bu modelleri piyasada olsaydı, sen de bu ürünü alırdın. Çünkü F/P olarak, servis kalitesi, isim vs. olarak pek farkları yok. Ve RevoLand'a gelirsek bu iş rekabet işidir. Bu durumda ne ASUS ağlar, ne de mevsres. Ortada dağlar kadar fark yok. Bir dahakine başka marka geçer bu testlerde MSI'ı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…