MSI GTX 780 vs R9 290 PCS+

MSI GTX 780 vs R9 290 PCS+

• Oy verenlerin toplamı
    12
Ekran kartında ne yapacağına göre değişir. Amaç sadece oyun oynamaksa R9 290 PCS+ alırsın. Amaç render ise MSİ GTX 780 alırsın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunların kimi AMD kimi nVidia destekli geldiği için FPS'ler oyuna göre farklılık gösterecektir, gayet normal bir şeydir. Nvidia'nın PhysX destekli oyunlarının tadına vardıktan sonra bir daha AMD ekran kartı almayı düşünmüyorum.
Sürekli dalgalanan FPS ile mi oynamak daha iyidir, yoksa stabil 60 FPS ile mi? 1080p monitörde oyun oynamak için Gtx 770 şuan için yeterlidir. Bütçe varsa Gtx 780 önerilir. Ayrıca render da yapacaksanız kararınızı Nvidia'dan yana kullanmanızı isterim.

PhysX'in fps stabilitesi ile bir alakası yoktur, arkadaşımız dediğinin aksine. FPS'yi stabilize edecek olan program Vsync'tir ve bu hem Nvidia hem de AMD kartlarında kullanılabilir.

Eğer amacınız oyun ise ve güç kaynağınız yeterli ise 290 PCS+ en iyi seçim olacaktır. Ama Aynı zamanda render yapacak iseniz kesinlikle ve kesinlikle 780 almanızı tavsiye ederim.

PhysX'in FPS'ye etkisi olmadığını ben de biliyorum durağan objelerin hareketlenmesi, kağıtların uçuşması, ağaçların rüzgardan eğilmesi, karda yürürken ayak izlerin belli olması bu teknoloji sayesinde olduğu için bir daha vazgeçemezsiniz diyorum. Kaldı ki alacak arkadaş zaten bunları biliyordur.

V-sync açıkken klavye ve mouse tepkimeleri geç iletildiği için kimse tavsiye etmiyor, verdiğim 60 fps sadece örnektir 60 olur 70 olur. Demek istediğim sürekli sabit fps ile oyun keyfidir. Patlama sahnelerinde FPS'nin nVidia kartlarda, amd kartlara oranla daha az oynamasıdır. Mantle teknolojisi daha tam randımanlı oturmadığı için herkes sorunlar yaşıyor. Amd'nin driver desteği de zaten ortada yıllardır. İş ekran kartı yapmakla bitmiyor onu destekleyen yazılımlar iyi olmadıkça istersen dünyanın en hızlı ekran kartını yap.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı