MSI GTX 960 Overclock

VΣNOM

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Profil Kapağı
1522654119

Güç Kaynağım 500 Watt'tır. Video'daki gibi core clock değerini +150 yaptım. Msi gaming app yardımı ile de gaming mod'u açtım. Güç kaynağında veya sistemde sıkıntı çıkar mı ? Sizin önerdiğiniz maximum değer nedir ? Bu arada güç kaynağımda 80 plus ibaresi bulunmuyor. Bu 80 plus ne demek oluyor ? Çok mu önemli ? Bir de PCIexpress kısmı neden 2.0 gözüküyor 3 olması gerekmiyor mu GPU-z'de ? Overclock ve sistem konusunda beni aydınlatırsanız sevinirim. Kısacası karta overclock yapmam gerekli midir ? Gözle görülür performans artışı yaşar mıyım ? Yoksa MSI Gaming App ile game modu açsam yeterli olur mu ?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bahsettiğiniz +80 plus güç kaynağının verimliliği ile alakalı bir durum. Detaylı rehbere buradan ulaşabilirsiniz.

Son düzenleme:
Dostum cidden garip bende asus strix 4g modelini kullanıyorum fakat verebildiğim en yüksek değer 80+ işlemci hızı ve +200 hafıza hızı. Siz nasıl bu kadar arttırabiliyorsunuz? Bende de aynı sıkıntı var dostum güç kaynağım 600w fakat bende bu sorundan çekiyorum bence güç kaynağıyla alakası yok.
80+ ibaresi demişsin, bildiğim kadarıyla anlatmaya çalışayım; Performansa çok etki eder mi bilmiyorum fakat güç kaynağının kullandığı standart enerjiden kalitesine göre tasarruf ettiğini belirtir bu ibare. Daha çok elektrik faturanı etkiler diye biliyorum.
PCIexpress kısmı hakkında ise; Programın yanlış yazma ihtimali olabilir, istersen bir kontrol et. Anakartını bilmiyorum fakat eğer 3.0 veya 3.0 16x girdileri mevcutsa onlara takman daha çok makul olacaktır senin için performansa biraz da olsa etki eder.
Overclock yapmak performans arttırabilir fakat doğru yapıldığında. Ben bu konuda biraz eksiğim, bilen bir arkadaş bize yardımcı olsa çok güzel olurdu aslında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…