MSI GTX 970 CS GO FPS Sorunu

darkylea

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar öncelikle update ettiğim sistemimi sizlerle paylaşayım ve anlam veremediğim performans düşüklüğü ya da fps düşüklüğünü çözmeye çalışalım.
  • İşlemci = İntel i7 4770 3.4 ghz
  • Anakart = MSI gaming 5
  • Ekran kartı = MSI GTX 970 gaming 5
  • Ram = 16 GB 1333
  • Monitör = AOC I2367Fm (23 ) 60 hertz çözünürlük düşünce 75 en fazla
Cs go'da daha iyi performans elde edebilmek için çok dandik olan anakartımla(intelin 100 tlik bir anakartı) ekran kartımı (GT630) değiştirdim ramide arttırdım ancak sonuç olarak eski performansla aynı hatta daha kötü diyebileceğim bir fps sorunu var.

Bütün updateleri yapmama rağmen ki işletim sistemim win8.1 yinede birşey değişmedi. Parçaları Format atmadan direk sisteme taktılar sürücüleri üstüne yükledim kartı görüyor ve tanıyor bununla ilgili bir sorun olmaz heralde?

MSI gaming apple da CPU CLOCK 3900 MHZ / GPU CLOCK 1114 MHZ olarak gözüküyor bu değerler normal mi? CPU CLOCK 7000 de çalışması gerekmiyor mu ?

Ayrıca monitörüm HDMI olarak bağlı display port çıkışı olmadığı için böyle kullanıyorum.
Monitörüm 144 hertz display port çıkışlı olsaydı fps olarak ne kadar farkederdi bu performans düşüklüğününün sebebi sadece monitörüm olabilir mi ? Benden daha kötü veya aynı seviyede ekran kartı ve sistemi olanların fps'i 150-300 arası değişkenlik gösteriyor. Benim Fps ise match making serverlarda 90-170 arası değişiyor bazen 70 e kadar düşüyor. Hele birde public kalabalık sunucularda ortalama 60-70 fps ye kadar düştüğünü gördüm.

O kadar para harcamama rağmen tam bir hayal kırıklığı oldu ne yapacağımı bilmiyorum yeterli bilgimde yok lütfen bana yardımcı olun arkadaşlar.

Not: Bu sistemde işlemci sıcaklığım BIOS da 90 derece gözüküyor bilgisayarı toplarken intelin kendi işlemci fanının yeterli olacağını söylediler ama çok sıcak değil mi şu an ki haliyle ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Biraz önce gidip işlemcinin soğutucusunu değiştirdim şimdilik ortalama sıcaklık 50 derece olarak gözüküyor, tekrar 90 dereceyi görmem umarım. Ekran kartıyla ilgili hala sıkıntılarım var yardımcı olursanız çok sevinirim.

Hocam ekran kartı darboğaz söz konusu olamaz, benim sistemim şuan senden bir hayli düşük olmasına rağmen ben ranked oyunlarda 200 fps nin altına gram düşmüyorum. Anlayamadım.. CPU ile alakalı bir sorun olabilir, işlemci etkisi yüksek cs go da çünkü.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı