Arkadaşlar eski PC'yi satıp birazda ben ekleyp pc almayı düşünüyorum, önerilerinizi bekliyorum. Oyun PC'si olacak bir de işlemci ram uyumumu ne varmış buna dikkat etmenizi istiyorum.
Ekran kartı kesinlikle msı gtx 970 gaming olacak bundan vazgeçmem geriye 2500 TL falan kalıyor.
Sonra sistem olmasa bile anakartın beni 5 yıl idare etmesi gerekiyor yani bir dahaki sefere sistemi komple değilde parçaları tekrar değiştirmek istemiyorum.
SSD şimdilik olmasada olur sabırlı insanımdır
İşlemci i7 olması gerek bundanda kısmam, gerisi önemli değil fiyat performans arıyorum. Hdd eklemeyin yazılarınıza 500 gb var şimdilik yeter zaten oynadığım bir kaç oyun var onlarada yeter herhalde.
Sizden istediğim işlemci ram uyumlu güzel görünüşlü bir PC.
+1 Kesinlikle katılılıyorum 4690 ile 4790 arasında oyun için hiçbir fark yok hatta bazı oyunlarda 4690 daha iyi performans gösterebiliyor (hyper threading ters tepiyor) ram için 1866 mhz ya da 2400 oc alabilirsin çünkü ddr4 ramler çıktı 1600 mhz ileride çok yavaş kalabilir. Son olarak bir önerim var corsair obsidian 250d ve msi'ın mini itx anakartını alıp küp sistem toplayabilirsin hem daha az yer kaplar hem de performansdan ve fiyattan kaybın olmaz.
Bir oyun bilgisayarına i7 çok. İşlemci RAM uyumunu ilk defa sizde duyuyorum diyebilirim, bahsettiğiniz şey işlemcinin frekans desteği ise 2133 MHz RAM i Intel bir işlemciyle kullansan da çalışır sadece işlemcinin desteklediği frekansta çalışır.
İşlemciyi i7 seçtiğin zaman daha uzun ömürlü olacak diye bir şey yok. 4690K kafadan sana zaten O.C yapılmadan 3-4 sene eşlik edecek. İşlemci yetersiz kaldığında karşına Z97X-Gaming 5 çıkacak, hem de MSI Z97 Gaming 5'e oranla 2 katı faz sayısı ile daha potansiyel sahibi olacak.
O yüzden güle güle kullan
*Anakart konusunda MSI fanboyları gelmezse sevinirim.
İşlemciyi i7 seçtiğin zaman daha uzun ömürlü olacak diye bir şey yok. 4690K kafadan sana zaten O.C yapılmadan 3-4 sene eşlik edecek. İşlemci yetersiz kaldığında karşına Z97X-Gaming 5 çıkacak, hem de MSI Z97 Gaming 5'e oranla 2 katı faz sayısı ile daha potansiyel sahibi olacak.
O yüzden güle güle kullan
*Anakart konusunda MSI fanboyları gelmezse sevinirim.