MSI GTX 970 takılma sorunu

Yer
Gaziantep
Daha fazla  
Merhaba. 3-4 hafta önce sistem toplamıştım. Dün GTA V oynarken oyunun takıldığını gördüm ve oyun korsan olduğu için BF 4'de denemek istedim fakat yine fark eden bir şey olmadı. Oyunu oynadığım sırada anlık bir takılma oluyor. Mesela BF 4'de kapalı bir alanda 100+ FPS alırken bir anda 70 FPS'e düşüyor ve geri normal değerlere dönüyor. Geforce Experience'e güncelleme gelmişti acaba oradan kaynaklı mıdır diye düşündüm ama sanırım donanımsal bir problem var. Ne yapmam gerekiyor biliyor musunuz?

Not: İşlemcim i5 6600.

Güç kaynağınız kaç watt? Ekran kartı sürücünüzün güncelliğini kontrol edin.
Güç kaynağı kasanın kendi üstünde 750 watt.

Diğer donanımlarını da yazarsan yardımcı olmaya çalışırız ve hangi ayarlarda yaşıyorsunuz bu sorunu?
Hyperx Fury 8GB 2133 MHZ tek modül DDR4 RAM, 1TB WD HDD, Msi b150m bazooka anakart.

Güç kaynağı kasanın kendi üstünde 750 watt

Hyperx Fury 8GB 2133 MHz tek modül DDR4 RAM, 1TB WD HDD, Msi b150m bazooka anakart.
Ultra ayarlarda oynuyorum. 3 4 haftadır aynı oyunları oynuyorum fakat 2 gündür olmaya başladı.

Ultra ayarlarda belli bir süre sıkıntısız oynayabilirsin. Elbette bir takım anlık düşmeler olabilir bende de aynı modelin ASUS serisi var. Ben de yaşayabilirim bu sorunu kart iyi diye aşırı yüklenmene gerek yok. Akıcı ayarları bul ve oyun zevkine bak.

Haklı olabilirsiniz fakat anlamadığım şey; en zorlu sahnelerde bile BF4'de 60 FPS'in altına düşmüyorken takılmasını anlamıyorum. Sistemi topladığım vatan bayisindeki OEM elemanını aradım ve durumu ilettim. Aynı şikayeti bir başkasından da aldığını söyledi. Farklı bir oyunda denediğinde sorun olmadığını söyledi. Fakat sorun şu ki; zaten iki farklı oyunda aynı problem var. Yani 1200 liralık bir kartın üst düzey performans verme ömrü 1 ay ise söyleyecek söz bulamıyorum.

Seni çok iyi anlıyorum ama kartlarımıza nazaran işlemcilerimizin parantez içinde söylüyorum (ultra ayarlarda) performanslarını yüzdeye vuracak olursak eğer 5 veya 10 ufakta olsa darboğaz yapma şansları var o yüzden bence bunu bir sorun olarak takıntı yapma ben mesela GTA5 i HİGH VERYHİGH ayarlarda oynuyorum.

Sıcaklıktan kaynaklanıyor desem alakası yok. Serinken de aynı şeyi yapıyor. Üzücü bir durum. Attan inip eşeğe bin diyorsun resmen. Bir çözümü olmalı. Sanırım garantiye vermekten başka bir yolu kalmadı.

Sürücülerinin hepsi günceldir diye tahmin ediyorum ve son olarak gelişmiş güç ayarlarındaki seçenek dengelide ise yüksek performans olarak seçmeyi dene vsync kapalı oynuyorsun değil mi

Bellek yetmiyordur, 3.5 gb kart malum. Sendeki sorunun aynısı muhtemelen, izle oyunlardaki ani fps düşüşlerini göreceksin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…