MSI GTX 970 takılma sorunu

Yer
Gaziantep
Daha fazla  
Merhaba. 3-4 hafta önce sistem toplamıştım. Dün GTA V oynarken oyunun takıldığını gördüm ve oyun korsan olduğu için BF 4'de denemek istedim fakat yine fark eden bir şey olmadı. Oyunu oynadığım sırada anlık bir takılma oluyor. Mesela BF 4'de kapalı bir alanda 100+ FPS alırken bir anda 70 FPS'e düşüyor ve geri normal değerlere dönüyor. Geforce Experience'e güncelleme gelmişti acaba oradan kaynaklı mıdır diye düşündüm ama sanırım donanımsal bir problem var. Ne yapmam gerekiyor biliyor musunuz?

Not: İşlemcim i5 6600.

GeForce Experience ve Grafik Sürücülerini tamamen kaldır. Ekran kartı ile ilgili hiçbir şey kalmasın. Sonra İnternetten 361.75 nVidia driver yazıp onu indir kur. Sorunun büyük ihtimalle çözülecektir. Kurduktan sonra güncelleme yapmamanı öneririm.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Eve gidince deneyeceğim, Teşekkürler.

NVIDIA kontrol paneldeki güç seçeneği optimum ise uyarlamalı veya maksimum da dene.
Deneyip geri dönüş yapacağım, Teşekkürler.

Dediğin gibi olabilir hocam. Keza dün sistem beni uyardı arka planda çalışanlar hakkında. NVIDIA hariç hepsini devre dışı bıraktım ama oyuna girip denemedim. Eve gidince deneyeceğim.

Yahu kardeşim iyi güzel de 60 FPS alırken takılmasının neresi normal?

Son sürüm kullanıyorum bizzat güncelledim. Güç kaynağı Everest kasanın üzerinde gelen 750W dahili güç kaynağı. MSI Afterburner ile bunu da test edeceğim. Parçanın hasarlı olup olmadığı hakkında bir fikrim yok. Eğer olsaydı ilk günden böyle olmasi gerekmez miydi? Sonradan hasar görmüş olabilir mi?

V-Sync açıp dene. Herhangi bir sorun olmayacak, eminim. Tabii ki 60 FPS verecek şekilde eğer aynı sorun devam ederse tamam sen haklısın ama hayır akıcı bir şekilde performans verirse dediğim gibi kartında herhangi bir sıkıntı yok.

@AtsızBJK arka planda çalışan ekran kartı hariç tüm uygulamaları devre dışı bıraktım. Bir faydası olmadı.

Güç seçeneklerinden optimum olan ayarları uyarlamalı yapınca sorun çözüldü. Bu işlemin bir zararı yoktur umarım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…