MSI GTX1060 3GB O.C Sistem

lothomolo

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba arkadaşlar.

Böyle bi sistem kurdum hem technopat hem kendi araştırmalarımla. Nasıl bir şey olmuş sizce? Fiyatın hakkını verebilicek bir sistem midir ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şahsen bu fiyat fazla geldi bana. Fiyatları dusurmek için:
-Ram kiti olarak Gskill ripjaws v 2x8 2400 MHz bakabilir misin? 340tl ye almıştım.
- Ekran kartı olarak da mediamarkt da Msi rx 480 8gb 1200 tl, seçtiğiniz karttan çok çok daha iyi olur. Fiyatı yükseltmiş gibi oldum ama ram'i değiştirdiğinizi farzediyorum.
- Monitör olarak da displayport girişli ve freesync özellikli bir monitör. Mesela Viewsonic vx2257 ya da Aoc G2260vwq6. İkisi de 1ms 75hz freesync monitörlerdir. Biraz ararsan ucuza bulabilirsin. Freesync ve amd tabanlı kart güzel olur.

Son düzenleme:
Dostum ekran kartı yönünden biraz yanlış bir yönlendirme yapmışsın. GTX 1060 çok daha iyi bir ekran kartı. 1000 TL üstü para veren birisi için 150 200 TL değmez düşük olanı almaya.
Ama monitör konusunda kesinlikle katılıyorum. En aşağı 75hz monitör almalı çünkü ekran kartı ultra ayarlarda bile en aşağı 60 FPS veren bi ekran kartı.
Bilgisayar alacak arkadaşa da şunları söyliyim,
Dolar aşırı yüksek olduğu için ucuz sistem zor toplanıyor. Aldığın işlemcinin tam performansını bilmiyorum darboğaz yapar mı yapmaz mı ama birazcık daha paran varsa bu sisteme i5 6600 işlemci çok güzel olurdu. Fazladan para verip 6600K işlemci alma sakın çünkü anakartın overclock desteklemediği için boşa para vermiş olursun.
Ben şu an laptopumda 3 GB 1060 kullanıyorum. Her oyunda çok iyi performansı ama 6 GB'lık model alabilirsen geleceğe iyi bir yatırım yapmış olursun. Yıllarca idare eder seni. İlerde çıkacak oyunlar daha fazla bellek gerektiren oyunlar olacaktır. Onun da dışında 6 GB'lık model 3 GB lık modelle tam olarak aynı değil gücü de daha fazla.
Bunlar tamamen dolarla alakalı şeyler tabi. Fiyatı düşünmeden iyi performans alman için konuştum ben. Bunları kendine uyarla işte

Arkadaşım, Sosyal'de mevcut 1060 vs. rx480 başlığından sonra seninle böyle bir tartışmaya girecek değilim. Kendim Msi gtx 1060 kullanıcısıyım. Arkadaşa rx480 tavsiye etmemin sebebi seçtiği kartın 3gb olması. Ve fiyat olarak aralarında 100tl olması. 1060 6gb almak istediği zaman fiyat farkı 350-400tl ye çıkacaktır.

Sent from my LG-D855 using Technopat Sosyal mobile app

Google a fiyat RX 480 fiyat ve 6 GB 1060 fiyat yazarsan arada 400 TL fiyat farkı olmadığını göreceksindir. AMD yeni kartlarını çıkartmadan bir oyun sistemine bunca para veren birisine önermenin pek doğru olduğunu düşünmüyorum. Tabi tercih onun maddi olarak sıkıntısı varsa, 100 TL bile çok önemliyse o zaman dediğin gibi yapabilir. Sonuçta RX 480 de çok güçlü bir kart.

Dostum hangi siteyse bu çok pahalı topluyorsun aman diyim göre göre kazık yeme
6500 işlemci + Gigabyte GTX1060 XTREME 6GB + Sıvı Soğutma + 600W 80+ Bronze Kasa + Monitör 4100TL'ye geliyor.

6100 işlemci + gtx1060 3gb + Sıvı soğutma yok + 500W kasa

bu sistem nerde benim yazdığım nerde arada 100TL fark var

Hocam bence ekran kartini zotac mini 6Gb alabilirsin aşağı yukarı ayni fiyat olmasi lazim ya da 200 fazlası emin değilim

Sent from my LG-K430 using Technopat Sosyal mobile app

Merhaba.
4000TL'ye bu sistemi tavsiye ederim:

GTX 1060 istenirse de, 175TL farkla bu modeli tavsiye ederim:
GALAX GeForce® GTX 1060 EX OC - 6GB GDDR5 Ekran Kartı

Ancak benim tavsiyem RX480 yönünde. Arkadaşların iddia ettğinin aksine, arada "çok" fazla bir fark yok. DX11 destekli oyunlarda GTX 1060 5-6FPS farkla önde, DX12 ve Vulkan destekli oyunlarda ise RX480 5-6FPS önde. RX480 hem bu yüzden hem de 8GB belleği ile geleceğe daha dönük bir kart. Hem de FreeSync destekli bir monitör ile daha akıcı bir oyun deneyimi elde edilebilir (Eklediğim monitör FreeSync destekli)

Hocam güzel demişin de anakart H170 olsa iyi olmaz mı sence ? B biraz düşük kalmaz mı bu sistem için sanki ?

Sent from my LG-K430 using Technopat Sosyal mobile app

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…