Dostum ekran kartı yönünden biraz yanlış bir yönlendirme yapmışsın. GTX 1060 çok daha iyi bir ekran kartı. 1000 TL üstü para veren birisi için 150 200 TL değmez düşük olanı almaya.
Ama monitör konusunda kesinlikle katılıyorum. En aşağı 75hz monitör almalı çünkü ekran kartı ultra ayarlarda bile en aşağı 60 FPS veren bi ekran kartı.
Bilgisayar alacak arkadaşa da şunları söyliyim,
Dolar aşırı yüksek olduğu için ucuz sistem zor toplanıyor. Aldığın işlemcinin tam performansını bilmiyorum darboğaz yapar mı yapmaz mı ama birazcık daha paran varsa bu sisteme i5 6600 işlemci çok güzel olurdu. Fazladan para verip 6600K işlemci alma sakın çünkü anakartın overclock desteklemediği için boşa para vermiş olursun.
Ben şu an laptopumda 3 GB 1060 kullanıyorum. Her oyunda çok iyi performansı ama 6 GB'lık model alabilirsen geleceğe iyi bir yatırım yapmış olursun. Yıllarca idare eder seni. İlerde çıkacak oyunlar daha fazla bellek gerektiren oyunlar olacaktır. Onun da dışında 6 GB'lık model 3 GB lık modelle tam olarak aynı değil gücü de daha fazla.
Bunlar tamamen dolarla alakalı şeyler tabi fiyatı düşünmeden iyi performans alman için konuştum ben. Bunları kendine uyarla işte