MSI GTX1060 6GT ocv1 siyah ekran hatası

Makaleler
3
Daha fazla  
Yaklaşık 2 yıl önce aldığım MSI GTX1060 6GT ocv1 ekran kartım son 1 yılda nadiren siyah ekran verip fanları fullemeye başladı, normalde 2-3 ayda bir kez olurken şimdi 2-3 haftada bir olmaya başladı. Genel olarak 3D oyunlarda oluyor (bu sorunu yaşadığım oyunlar: Apex Legends, Warframe, Black Mesa). Eminim başka oyunlarda da olur fakat daha denk gelmedi, 4-5 kez Warframe'de, 1 kez Black Mesa ve 1 kez de Apex Legends'ta yaşadım bu problemi.

YouTube'da birisi MSI Afterburner üzerinden Power limit arttırarak ve voltaj artırarak çözmüş. Bunu görünce ben de Power limit artırmayı denedim fakat 3 hafta sonra yine oldu aynı sorun, sizce bu adamın yorumda yazdığı +40 voltaj değerini Afterburner'a girsem riskli bir hareket mi olur? +40 çok mu az mı bilmediğim için soruyorum, yoksa +10'dan başlayıp azar azar da artırabilirim fakat risk ne kadar bilmiyorum. Kartım hala garanti kapsamında fakat kartı gönderirsem bile bu sorunu büyük ihtimal yaşamayacaklar çünkü tamamen rastgele oluşan bir durum.

Ayrıca çok garip bir olay daha oluyor bu siyah ekran sonrası. Siyah ekran olsa da oyun hala çalışıyor ve bilgisayarın çalışmasına bir engel olmuyor, sadece ekrana gelen görüntü gidiyor. Siyah ekran sonrası PC'yi resetleyince ise tüm NVIDIA driverları ve GeForce Experience silinmiş oluyor kendiliğinden. Bu sorunu yaşarken hep 2 ekran kullanıyordum fakat sadece ana ekranımı kullanırken de bu sorunu yaşadım fakat bu sefer driverlar gitmedi, yine de Windows 10 driverlar bozuk diye bildirim verdi ben de DDU ile her şeyi temizleyip yeniden yükledim. Eğer herhangi bir çözüm fikri olan varsa tavsiyelerinize açığım, şimdiden teşekkürler. Aşağıya aynı sorunu yaşayan başkasının çektiği bir videoyu atıyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hep aynı sürücüde mi denediniz?
Farklı versiyonlarda 3-4 kere yaşadım aynı sorunu ama driverlardan kaynaklandığını sanmıyorum çünkü oyunlar çalışmaya devam ediyor, discord vs. çalışıyor arkaplanda. Sadece ekrana verilen görüntü kesiliyor, sanki kabloyu çekmişim gibi.

Belki denediğiniz sürücülerde de sıkıntı oluşuyor olabilir. Farklı sürücülerle denemenizi öneririm.
Dediğim gibi, en az 4 farklı sürücü versiyonunda yaşadığım bir problem, bence kartta sıkıntı var. Servise göndersem sorun yok diyip geri gönderecekler, ne yapacağımı bilmiyorum şuan...

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı