MSI GTX1070 Coil Whine Sorunu

TackleBarry

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar GTX1070'e sahip bir MSI cihazım var. Oyunlara girdiğimde garip bir cızırtı sesi geliyor. Başta HDD'den süpeleniyordum fakat test ettim sıkıntı onda değil. DDU ile Nvidia sürücülerimi kaldırıp tekrar kurdum MSI desteğin yönlendirmesi üzerine sorun yinede çözülmedi. Sizce sorun coil whine mı? Bilgisayarımı servise göndermek istemiyorum bu sorun bilgisayara zarar verir mi? Ses driverları ile ilgili bir sıkıntı değil oyuna girince sesi kapatıp kasayı dinliyorum. Bilgisayarım 1 aylıktır.

Son düzenleme:
Gelen ses cızırtı şeklindeyse devre kartı üzerinde bulunan kapasitör yada ekran kartının bobinlerinde oluşan coil while sorunudur. Teknik servise gönderirsen garanti kapsamında hallederler. Bu işlem bilgisayara zarar vermez çünkü tamir yerine genellikle parça değişimine gidiyorlar.

Bilgisayarım daha yeni servis elinden geçmesini istemiyorum. İlerleyen zamanlarda donanımıma zarar vermez mi?

Coil while teknik olarak donanımsal bir arızaya neden olmaz. Sadece rahatsız eden bir ses üretir. Ancak sorun şişen bir kapasitörse, hem kendine hemde devre kartına zarar verme ihtimali var. Bence riske atmaya değmez.

Ses az ise seni büyük ihtimal haftalarca bekletir sorun yok diyip geri yollarlar. Çok yerde okudum böyle şeyleri. Seni oyundayken fazla rahatsız etmiyorsa bence yollama ama oynanmayacak seviyedeyse yolla. Yolladığında ayrıca test eden kişiler var. Belli bir ses sınırı var onu geçerse değişim yaparlar.

Sorun bu şekilde video çektim. Göndermelimiyim?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Coil while teknik olarak donanımsal bir arızaya neden olmaz. Sadece rahatsız eden bir ses üretir. Ancak sorun şişen bir kapasitörse, hem kendine hemde devre kartına zarar verme ihtimali var. Bence riske atmaya değmez.

Sorunu videoda paylaştım.

Sesi sonuna kadar açmama rağmen rahatsız edecek bir ses duyamadım ben ama burdan ben sana az ya da fazla dersem seni yanlış yönlendirebilirim dediğim gibi çok rahatsız oluyorsan gönder az ise oyun zevkini azaltmıyorsa gönderme sonuçta kulağını kasaya dayayarak oyun oynamayacaksın coil whine çoğu kartta oluyor çünkü arıza olarak da nitelendirilmiyor ama dediğime güven azsa geri yollarlar.

Teşekkürler o zaman çoğu oyunda duymuyorum bile zaten kötü oyunlarda fps cok yüksek olunca kafamı kasaya yakınlaştırınca duyuyorum sesi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…