Msi GTX970 100ME Isınma

TwoTwo

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar sistemimi topladım sonunda.Başlıca bileşenler şunlar

• i7 4790
  • Gigabyte h97 wifi mini itx
  • Cool master g650m modüler

Isı dereceleri bunlar arkadaşlar oyun halinde Wolfeinstein the new order 1920x1080 ultra ayarlarda 63 derece iken oyunu kapatıp makinayı dinlendirdiğimde bu değer 50 derece oluyor.Bu değerler normalmi yoksa bir sorunmu var ben gtx970'in zor ısınan bir kart olduğu için tercih etmiştim.

70-75 dereceye kadar sorun yok, hatta 80 dereceye kadar gider. Fakat benim düşündüğüm ve inandığım birşey var: Ekran kartı veya işlemci ne kadar az ısınırsa veya ne kadar düşük ısıda çalışırsa, ömrü uzar diye düşünüyorum. Sonuçta tam yükte maksimum 80 dereceye çıkan kart var bir de maksimum yükte 60 dereceye çıkan var. Yani bu şuna benzer; Sen bir işçiyi 20-30 derece sıcaklıkta çalıştırırsan, O adam çok iyi çalışır performansıda iyidir. Fakat bir işçiyi 40-45 derece sıcaklıkta çalıştırırsan O adam atar tuğlayı yere merdiven bile çıkamaz istifa eder.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu durum gayet normal. Fanlar, GPU belirli dereceye gelene kadar çalışmıyor ve sessizliğini koruyor. Asus Strix serisi içinde geçerli bu.

Kasam 250d mini itx bunun bir etkisi yok değilmi.Kasa küçük ve 2 adet fan var önden ve sağdan içerdeki hava çıkışını sağlıyan bir fan başka bir fana ihtiyacım varmı sizce birde o.c yapmacağım için harici bir işlemci soğutucu almadım almalımıyım.

Tek bir egzoz fan yeterli olacaktır, masraf yapmanıza gerek yok. Buyrun bu videoyu izleyin, sizin kartınız ile aynı soğutma sistemine sahip.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…