MSi GTX970 Bilgisayar Açılmıyor

Sylvestre

Megapat
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Öncelikle herkese iyi günler, bilgisayarımı dün uzunca bir süre sorunsuzca kullandım fakat bu sabah güç tuşuna bastığımda çalışmadı. Hiçbir şekilde ışık yanma vb. gibi açıldığına dair birşey gerçekleşmedi. Gece boyunca fişe takılıydı sigortanın atmış olabileceğini düşünüyorum. Yardımcı olursanız sevinirim, garantiye vermeden kendim düzeltebilirsem çok daha iyi olur; Vatan Bilgisayar servisini bilenler anlayacaktır.
Sistem Özelliklerim :
- MSi Z97 G5 Anakart
- MSi GTX970 Ekran Kartı
- İntel i7 4790-K İşlemci
- Kingston HyperX Fury 16GB DDR3 RAM
- Corsair VS650 650+80 W Güç Kaynağı
- Corsair Carbide Champ/Spec02-Plus Kasa
- WD 1TB Caviar Blue HDD

Aceleyle yazdım yanlışlık olabilir kusuruma bakmayın, tekrardan çok teşekkür ederim.

@Because Im Batman Tuşu kontrol ettim farklı prize de taktım fakat dediğiniz statik elektrik durumu galiba var. Elimin tersi temas ettiğinde veya kolum sürttüğünde aniden yanma hissettim ve hızla geri çektim. Eğer dediğiniz gibi statik elektriklenme durumu var ise ne yapmam gerekiyor, çözülebilir mi ?

PC'nin fişini çekin, güç kablolarını çıkarın ve kasa üzerindeki tüm kabloları sökün ondan sonra 30 saniye boyunca güç tuşuna basıp çekin sonra açmayı deneyin olmazsa fişi çekili halde 1 gün bekletin yine olmaz ise servise gönderin.

@Because Im Batman Dediğiniz gibi kabloları söktüm ve bir şekilde nötrlemek adına iletken bir madde ile kasayı temas ettirmeden topraklamayı deniyorum. Yaklaşık bir gün bu şekilde bırakacağım, içini açıp pek kurcalamak da istemiyorum garanti kapsamından çıkmasın diye ancak bir yanım da Vatan Bilgisayar servisine bırakmak fikrine hiç sıcak bakmıyor.

Arkadaşlar sorunumun çözümünü bilen var ise yardımlarınızı bekliyorum tekrardan okuyup ilgilenenlere teşekkürler.

Halen çözülmediyse anakart yada psu yanmış olabilir.

Ya da ilk defa pc topladıysan belki yanlış montaj yapmışsındır. Psu'nun kablolarını kontrol et istersen.

Yarına kadar bilgisayarı bıraktım düzelmediği takdirde garantiye göndermekten başka çare yok. Buna karşın belki de düzelir diye ümidim var halen. Gelişmeleri yine buradan bildirip yardımınıza ihtiyaç duyabilirim. Tekrardan hepinize teşekkür ediyorum.

Fişler çekilmiş halde bi süre kaldıktan sonra yine fişleri takıp çalıştırdığında çalıçacaktır 60%. Oda olmazsa arkadaşın dediği gibi anakart veya Psu dan olabilir. İnsan yeni pc toplayanların böyle sorunlarla karşılaştığını görünce yeni pc toplamaya korkuyo Valla (1haftaya yeni pc toplayacağım)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…