Arkadaşlar bir düzeltme yapma ihtiyacı hissettim. Ben bilgisayarı toplayalı yaklaşık 11 ay oldu. Olay tamamen kendi kendine gerçekleşti, dün tüm gün bilgisayarı aktif olarak kullandım bugün baktığımda ses seda yoktu. Merak ettiğim konu eğer bir parçada arıza tespit edilirse bu garanti kapsamında sayılır mı yoksa kullanıcı hatası diyip fiyatı bana mı kitlerler ?
Kullandığın parçalar kendi kendine bozuluyorsa suç firmanındır. Buradaki önemli nokta güç kaynağı. Güç kaynağı yüzünden olduysa Corsair'e mail atıp durumu anlatırsın. Vatan'a gönder arıza varsa yenisiyle değiştirirler büyük ihtimal.
Yarın açılmadığı takdirde muhtemel manzara bilgisayarı garantiye bırakmak olacak gibi görünüyor. Arıza tespitinin bir an evvel sonuçlanması için dua edecek olmamın yanı sıra sorun psu kaynaklı ise ürünün fiyatını çek olarak alıp ufak bir ekleme ile daha yüksek Watt sağlayan bir güç kaynağına geçmem geleceğe yönelik daha faydalı olur diye düşünüyorum. Bu konuda da görüşlerinize açığım.
Verdiği değerin yüksek olmasının yanında kaliteside önemli. Güç kaynağı konusunda Seasonic, CM, FSP, High Power gibi markalar almakta yarar var. Özellikle FSP ve Seasonic güç kaynağı konusunda çok iyiler. Seasonic biraz pahalı ama kalitelidir.