Msi Gtx970 Overclock yapınca kaç watt tüketiyor ?

Bu biraz eksik bir soru olmuş. Ne kadar hız aşırtma yaparsan o kadar fazla güç tüketir. Ancak MSI GTX 970 kartlarda güç tüketimini azami %110 seviyesine çıkarabiliyorsun. Daha fazla çıkmana izin vermiyor. Dolayısı ile normalde en fazla ne kadar güç tüketiyorsa bu değerin %10 fazlası kadar güç tüketecektir.

Olduğunu sanmıyorum ama emin değilim.
Genellikle prizle bilgisayara giden kablo arasına takılan bir cihaz var, o anda kaç watt güç çekildiğini ölçüyor. Sistem boştayken harcanan gücü not ediyorsun, sonra ekran kartının tam yük altındaki tüketimi not ediyorsun, birbirinden çıkardığında ekran kartının güç tüketimini kabaca hesap edebiliyorsun.
Belki bu ölçüm yapan cihazların direkt ekran kartına taktığın güç girişlerine takılanları da vardır, bilemiyorum.

Olduğunu sanmıyorum ama emin değilim.
Genellikle prizle bilgisayara giden kablo arasına takılan bir cihaz var, o anda kaç watt güç çekildiğini ölçüyor. Sistem boştayken harcanan gücü not ediyorsun, sonra ekran kartının tam yük altındaki tüketimi not ediyorsun, birbirinden çıkardığında ekran kartının güç tüketimini kabaca hesap edebiliyorsun.
Belki bu ölçüm yapan cihazların direkt ekran kartına taktığın güç girişlerine takılanları da vardır, bilemiyorum.
O aletin ismi Ohmmetre. (Direnç Ölçer) Geçen akımı ölçen bir cihaz.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı