politetrafloraetilen
Kilopat
İlgilendiğiniz için teşekkürler. Güncellemeleri yaptım ama 1709 güncellemesini indirmedim. 1703 güncellemesi yüklü şu an. 1709 da dürüm hatası var diye duymuştum ondan indirmedim. Ayriyeten de Driver Booster ile sürücüleri güncelledim. Bilgisayarı ilk açtığımda tarayıcıya veya belgelere girdiğim de ufak kasmalar oluyor sonra da geçiyor. Bi de oyunlar akıcı ama oyun da bilgisayarın ortası yarım saat sonra ısınmaya başlıyor ve fan gürültülü çalışıyor.
Bu hafta SSD alacağım. Ama alacağım RAM, PC de takılı olan RAM ile aynı olması gerekiyor mu?
Hocam GP62M nasıl bir bilgisayar? Bazı yerlerde sorunlu olduğuna dair yazılar görmüştüm.
BİOS güncellemesini yaparım ama firmware güncellemesini hiç yapmadım ondan bilmiyorum. Bilgisayar dengeli modda şu an. Dragon Center da gpu fan diye bi yer var ama 0 rpm de görünüyor. O da tek fanlı diye galiba . DDR4 ve 2400 mhz lik bir ram yeterli olur galiba. Elimden gelse gidip değiştirecem de iade almazlar gibi görünüyor. Bide GP62M ile aralarında ki fiyat farkı 250 tl. GP62M in fiyatı 3380 TL. GP62M'in üstünde aynı donanım da GL62M kodlu bir pc daha var o da 4000 TL. Bu fiyat farkını ne etkilemiş anlayabilmiş değilim. Bu arada bu fiyatlar KDV'siz fiyatlardır.BIOS ve Firmware güncellemeleri önemli bunları yaptınız mı? BIOS kolayda, Firmware yaparken bozdum bilgisayarı, servise verdim sonra. Siz bilgili birine götürün ilk yapışınızsa.O ufak kasmaların sebebi bilgisayar güç ayarları ilgili olabiliyor, dengeli mod da mı kullanıyorsunuz?
Oyunlarda ısınmaya başlaması ve fanın yüksek hızda dönmesi doğal, tek fan var ve işlemci-ekran kartını tek başına soğutmaya çalışıyor. Oyun ayarlarını fazla yükseltmemeye çalışın. Min FPS 45-50 arası olması en güzeli.
Aynı olması uyumluluk anlamında çok daha iyi sonuçlar verecektir, sonuçta cl, watt, mhz gibi etkenler var ve bunları benzer bulmak önemli.
Elinizde ki laptopa göre daha iyi bir laptop, sonuçta GTX 1050 grafik birimi var. Ek olarak 2 adet fanı var buna bağlı olarak soğutması daha etkili.
Anladım aynı özellikte bir ram bulduğumda Vatan da taktırırm artık. Kendim takarak riske girmeyeyimAynı frekansta çalışması gerekiyor, aynı marka ve model olursa, en rahatı o sıkıntısız çalışır.
O zaman Firmware güncellemesini bilgisayarcıya yaptırın daha garanti, ama bilen biri olsun.BİOS güncellemesini yaparım ama firmware güncellemesini hiç yapmadım ondan bilmiyorum. Bilgisayar dengeli modda şu an. Dragon Center da gpu fan diye bi yer var ama 0 rpm de görünüyor. O da tek fanlı diye galiba . DDR4 ve 2400 mhz lik bir ram yeterli olur galiba. Elimden gelse gidip değiştirecem de iade almazlar gibi görünüyor. Bide GP62M ile aralarında ki fiyat farkı 250 tl. GP62M in fiyatı 3380 TL. GP62M'in üstünde aynı donanım da GL62M kodlu bir pc daha var o da 4000 TL. Bu fiyat farkını ne etkilemiş anlayabilmiş değilim. Bu arada bu fiyatlar KDV'siz fiyatlardır.
Firmware ı yapan biri bulduğumda yaptırayım.O zaman Firmware güncellemesini bilgisayarcıya yaptırın daha garanti, ama bilen biri olsun.
AIDA64 ile raminiz hakkında her şeyi öğrenebilirsiniz.
Laptopınızı muhtemelen iade almazlar ama siz yinede bir sorun.
GP62M sıfır kutusu 3380 TL değildir. O gün sorduğunuzda teşhir kaldığını söylediniz, o fiyat teşhir fiyatıdır. Kapalı kutu çok daha pahalı olur.
Böyle bir sorun için servise gönderilir. Siz direk doğruyu söyleyin, laptopı geri vermek istiyorum diyin.Firmware ı yapan biri bulduğumda yaptırayım.
AİDA'yı şimdi hatırladım hocam hatırlatmanız iyi oldu indirip bakayım.
GP62M'i haftalardır takip ediyordum. KDV indirimi uygulandığında fiyatı 3380 TL oluyordu. GL62M'in de fiyatı 4000 TL oluyordu.
GP62M:MSI GP62M LEOPARD CORE İ5 7300HQ 2.5GHZ-8GB-1TB HDD-15.6''-GTX1050 2GB-W10
GL62M:MSI GL62M CORE İ5 7300HQ 2.5GHZ-8GB-1TB HDD-15.6''-GTX1050 2GB-W10
Şu an ki fiyatlar KDV'siz fiyatlar
GL62M de şu an 3380 TL olmuş
Yarın bilgisayarımı götürecem. Bilgisayarın ısınma sorunu olduğunu oyunlarda işlemcinin aşırı ısnıdığını buna bağlı olarak da klavyenin aşırı ısındığını söyleyeceğim ve iade çeki isteyeceğim. Umarım servise gönderelim demezler. Çünkü bu indirim 31 Aralık'ta bitiyor.
Gerçekten çok mu ısınıyor bilgisayarınız? Değerleri paylaşır mısınız?Gaziantepin merkezinde ki Vatan'a gittim. Orda direk servise göndeririz bir şey yapamayız diyip geçiştirdiler. Bir de Primemall'daki Vatan'a gittim. Sağolsun arkadaşlar çok yardımcı oldu ama bir şey yapamadılar. Bilgisayarı incelediler. Müdüre söylediler müdür, o normal bir durum direk iade sebebi değil dedi. Bende aldım geri bilgisayarı eve geldim. Şimdi de BİOS'u güncelleyeceğim. Eğer yine bir şey değişmezse servise vereceğim.