MSI GX60 vs MSI GE60?

• Konuyu başlatan æN
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 2.547

æN

Hectopat
Merhaba;
MSI GE60-MSI GX60 modelleri arasında kaldım. GE60 işlemcisiyle önde ekran kartıyla geride kalırken GX60 da bu durum tam tersi gibi görünüyor. Bu konuda ki fikriniz nedir? Şöyle bi ikileme düşüyorum, GX60 alıp işlemci mi yükseltmeliyim, yoksa GE60 alıp ekran kartını mı yükseltmeliyim?

Şuan için 2 üründe yeterli görünsede ilerde olabilecek yetersizliği gidermek adına kararsız kaldım. En az 2-3 yıl gitmesi gerek çünkü. Bu arada AMD yeni serii işlemcileri ne zaman gelir ve şuan ki GX60 üzerinde bulunan işlemci mimarisine uyar mı? Bu konu hakkında bilginiz var mı, aynı şekilde GE60 üzerinde ki GTX660M'i daha sonra GTX 680M ile değişimde sorun yaşarmıyım?

Cevabınız için teşekkür ederim. AMD yeni nesil işlemcilerin çıkış tarihi hakkında bilginiz var mı? Varsa; şuan GX60 modeli üzerinde ki işlemciyle yeni çıkacak işlemcileri değiştirirken uyum sorunu çıkabilir mi?
Bu arada MSI GE70-Asus G Series G75VW-TH71 modelleri arasında da düşünüyorum. MSI markasından internet üzerinden yaptığım araştırmalar sonucu biraz şüphe duymaya başladım, bu konu hakkında düşünceniz nedir.

Cevabınız için teşekkür ederim. Burak Alkan'ın da mesajını dikkate alarak GX60 bu seçeneklerden en iyisi gibi görünüyor. Tekrara giricek belki ama GX60'ın işlemcisinden biraz çekiniyorum açıkcası. İlk mesajda belirttiğim gibi en az 2-3 yıl idare beni idare etmesi,daha sonra da yükseltmede sorun yaşatmaması gerekiyor. Bu konuda bilginizi ve fikirlerinizi alabilirmiyim?

Evet abi A10 4600M. Arkadaşım da laptop alacaktı. Çok dil döktüm masaüstü toplayalım diye ama laptop istedi. Bende uygun fiyata alabileceği en iyi laptop olduğunu düşündüğümden GX 60 al dedim. O da aldı. ^^ Bekliyor bakalım. Sanırım 2500'e alabileceği en iyi laptop. SteelSeries Siberia V2 geliyor bedavaya hem. ^^ Size de tavsiyem GX 60 almanız. Fiyatına göre çok iyi bir laptop bence.

GE 60-GE 70;
İ7-3630QM - 2.4 GHz Turbo Boost ile 3.4 GHz'ye kadar
2 GB Nvidia GeForce GTX660M 128BIT DDR5

GX 60;
AMD Quad Core A10-4600M
AMD Radeon HD 7970M / GDDR5 2GB

Geri kalan özellikler hemen hemen aynı. Anladığım kadarıyla GE ve GX serisinde (hiç değilse GX60-GE60-GE70 için)klavye aydınlatmalı değil. Diğer benzer konuları da incelediğimde GE60'ın MXM slotunun olmadığı, GE70'de olduğu söylenmiş,GX60'da hakkında bir bilgi bulamadım. Konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim.

Ömer Gündüz ilgin için teşekkür ederim.

Bazı sorularım var;
GX60 ekran kartı ve işlemci değişimini destekliyormu?(Aynı şekilde GE70 hakkında bilgi sahibi olanlaradan da cevap bekliyorum)
Hiç bir sorun ile karşılaşmış mı arkadaşınız? (GE60-GE70 modellerinde; GPU Boost,driver kurulumu,güncelleme problemleri ve ısınma problemi gibi sorunlardan şikayet edilmiş.GX60'da bu tür sorunlar varmıdır yada arkadaşınız böyle sorunlarla karşılaştı mı?)
Son olarak son çıkan oyunlarda ki performansı nedir,korkulduğu gibi işlemciden yana eksiklik var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı