Çözüldü Msi gx70 3be oyunlarda kare düşmesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

hacistar

Megapat
Makaleler
12
Daha fazla  
Selamlar. Gecen hafta MSI GX70 3BE satin aldim. A10 islemci beni baya dusundurmustu. Oyunlarda ( Crysis 3, Tomb Raider gibi) surekli kare dusmeleri yasiyorum. Hatta ayarlari dusurdugumde bile devam ediyor. Bu sorun icin ne yapmam gerekir? (Gecisli grafik ayarlarini yaptim).

SSD diskim yok. SSD takmak oyun performansina ne kadar katki saglar?

Zamanla A10 5750m zayif kalmaya basladikca A10 islemciyi ust model apu'lara terfi ettirmek etkili olur mu? Ekran karti yeni malumunuz..

Yeni driverlar performansa onemli katki saglar mi? (Bu arada ilk defa on yargimi yenip bir amd islemcili pc aldim)

Son olarak "Crysis Recomended" olmasina ragmen Ati 4650 gibi calistiriyor Crysis 3'u. Gereksiz yere ani kare dusmeleri (15-20- bazen 30-35) oluyor. Baya acil benim icin. PC'yi iade etmeyi bile dusundum. Cevaplarinizi bekliyorum.

Kare düşmelerini engellemek için en son sürücüyü kurmanız gerek.

SSD, oyun performansına bir etki etmez.

A10 işlemciyi terfi edebileceğinizi pek sanmıyorum.

Teşekkür ederim. A10 5750 işlemcim, mesela 7750 gibi bir işlemci çıksa yükseltme olmaz mı demek istemiştim. Ayrıca ekran kartı sürücüsü son sürüm, kontrol de ettim. Ne yapmalıyım?

Acaba A10 işlemci mi soru çıkarıyor?

O cihazda darboğaz sorunu olduğunu söylemiştim, yabancı bir incelemeyi tercüme ederek. Yani evet, işlemci yetmiyor olabilir.
Evet, onu okudum fakat donanim editorumuz bunun tam tersini düşünüyor. Bir de chip.com da incelemesini okudum. Tomb Raider'da cok rahat oynatiyormus. Inceleme puani 81 olacakti hatta.. Oncesinde benim orijinal Windows 8 cok kasiyordu. Sildim ve msdn surumunu bulup format attim bugun. Abi Tokat'tan kalkıp ta sizin ofise geleceğim bu gidişle:) Su derdime ne olur derman bulalim:) Tahminim richland vga suruculerinin ileriki güncellemeleri bu sorunlari ortadan kaldırır. Donanim editorumuza da bir sorsak keske:redface:

Evet Haluk bey doğru. Windows 8.1. Pek cok oyunda böyle. Full ayarlara aliyorum tabiki. Surekli donuyor, kesik kesik ileliyor. Bazen de 30 FPS ustu oluyor fakat bu degisimler anlik oldugu için rahatsız edebiliyor. Butun yazilimlar orijinal ve güncel.

Edit; Ram 8 gb ve ssd yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar. Gecen hafta MSI GX70 3BE satin aldim. A10 islemci beni baya dusundurmustu. Oyunlarda ( Crysis 3, Tomb Raider gibi) surekli kare dusmeleri yasiyorum. Hatta ayarlari dusurdugumde bile devam ediyor. Bu sorun icin ne yapmam gerekir? (Gecisli grafik ayarlarini yaptim).

SSD diskim yok. SSD takmak oyun performansina ne kadar katki saglar?

Zamanla A10 5750m zayif kalmaya basladikca A10 islemciyi ust model apu'lara terfi ettirmek etkili olur mu? Ekran karti yeni malumunuz..

Yeni driverlar performansa onemli katki saglar mi? (Bu arada ilk defa on yargimi yenip bir amd islemcili pc aldim)

Son olarak "Crysis Recomended" olmasina ragmen Ati 4650 gibi calistiriyor Crysis 3'u. Gereksiz yere ani kare dusmeleri (15-20- bazen 30-35) oluyor. Baya acil benim icin. PC'yi iade etmeyi bile dusundum. Cevaplarinizi bekliyorum.

AMD 5750M işlemci ve AMD 8970M ekran kartlı MSI GX70 3BE'de, Crysis 3 ve Tomb Raider oynarken frame düşmesi oluyor ve çözünürlük ve detay kalitesi düşürüldüğünde dahi sorun devam ediyor.

Bunu çok defalar yazdım;

MSI GX70 3BE'de, 1920 x 1080 çözünürlükte yüksek detay kalitesinde Crysis 3 oynarken, atıyorum 50 frame alıyorsun.

Çözünürlüğü ve detay kalitesini düşürdüğünde ise elde edeceğin frame sayısı, yine atıyorum 100'dür.

Yüksek çözünürlük ve detay kalitesinde işlemci darboğazı sorunu yaşanmaz. Çünkü; ekran kartının üreteceği frame sayısı minimumda olacağı için, işlemci kasılmaz.

Ama çözünürlüğü düşürdüğünde, işlemcinin hesaplayacağı veri miktarı artacağı için, işlemci koordinatları yetiştirmekte zorlanır.

Örnek;

Metro 2033, 1024 x 786 çözünürlük, düşük detay kalitesi, aynı anakart, ekran kartı, bellek, işlemci soğutucusu, güç kaynağı, kasa.

İ7-3770K = 148.5 frame

A10-5700 = 72.5 frame

AMD A10-5700'ün yaşadığı durumun adı: işlemci darboğazıdır.

Ama yine söylüyorum bu darboğaz; düşük çözünürlükte/detay kalitesinde yada çift ekran kartı kullanımlarında oluşur.

"Total War Rome II oynuyorum, sistem kasılıyor" dersen, "işlemcin, oyunun yapay zekası altında eziliyor" cevabını veririm. Ama Cryisis 3 gibi ekran kartına alabildiğine abanan bir oyunda işlemcinin ne olduğunun fazlaca bir önemi yok.

Özetle: sorunun işlemci kaynaklı değil.

Aşırı sıcaklık değerleri, driver/yazılım sorunları yada tasarım/üretim kaynaklı olabilir.

Yurtdışındaki coni'lerin "işlemci kötüdür" demesi, sorunun işlemciden kaynaklandığı göstermez. Hatta daha önce de söylediğim gibi, elamanların yorumunda mantık hatası var.

Sanki: GPU'nun tüm yükünü CPU sırtlanmış, alttan bağırıyor.

AMD 5750M işlemci ve AMD 8970M ekran kartlı MSI GX70 3BE'de, Crysis 3 ve Tomb Raider oynarken frame düşmesi oluyor ve çözünürlük ve detay kalitesi düşürüldüğünde dahi sorun devam ediyor.

Bunu çok defalar yazdım;

MSI GX70 3BE'de, 1920 x 1080 çözünürlükte yüksek detay kalitesinde Crysis 3 oynarken, atıyorum 50 frame alıyorsun.

Çözünürlüğü ve detay kalitesini düşürdüğünde ise elde edeceğin frame sayısı, yine atıyorum 100'dür.

Yüksek çözünürlük ve detay kalitesinde işlemci darboğazı sorunu yaşanmaz. Çünkü; ekran kartının üreteceği frame sayısı minimumda olacağı için, işlemci kasılmaz.

Ama çözünürlüğü düşürdüğünde, işlemcinin hesaplayacağı veri miktarı artacağı için, işlemci koordinatları yetiştirmekte zorlanır.

Örnek;

Metro 2033, 1024 x 786 çözünürlük, düşük detay kalitesi, aynı anakart, ekran kartı, bellek, işlemci soğutucusu, güç kaynağı, kasa.

İ7-3770K = 148.5 frame

A10-5700 = 72.5 frame

Ama yine söylüyorum bu darboğaz; düşük çözünürlükte/detay kalitesinde yada çift ekran kartı kullanımlarında oluşur.

"Total War Rome II oynuyorum, sistem kasılıyor" dersen, "işlemcin, oyunun yapay zekası altında eziliyor" cevabını veririm. Ama Cryisis 3 gibi ekran kartına alabildiğine abanan bir oyunda işlemcinin ne olduğunun fazlaca bir önemi yok.

Aşırı sıcaklık değerleri, driver/yazılım sorunları yada tasarım/üretim kaynaklı olabilir.

Yurtdışındaki coni'lerin "işlemci kötüdür" demesi, sorunun işlemciden kaynaklandığı göstermez. Hatta daha önce de söylediğim gibi, elamanların yorumunda mantık hatası var.

Haklisiniz. Aslinda asiri isinmiyor. Crysis3 oynatan bir pc ne kadar isiniyorsa bu da o kadar... Bu pc yi soyle aldim. Amazon.com da kullandigim pc'yi bir vatandaş satin aliyor. Bir ariza olarak da geri iade ediyor MSI'a.. MSI butun parcalarini değiştiriyor. Paketliyor ve bildiğiniz sifir urun haline getiriliyor. Ben de oylece satin aldim. Driver konusuna gelince spelunky de bile cook ufak frame sorunlari cikabiliyor. Bir önceki driver surumunde(13.11) böyle bir sikinti yoktu. Umarim hallolur. Ben driver kaynakli oldugunu düşünüyorum. Cevaplariniz icin cok teşekkür ediyorum.

Edit; Ben enduronun calismadigini saniyorum ama bunu anlamanin kesin bir yolu var mi?

- - - Güncellendi - - -

Bunu çok defalar yazdım;

Örnek;

İ7-3770K = 148.5 frame

A10-5700 = 72.5 frame

Haluk Bey sorunu buldum. Amd driveri sorun cikartiyormus. 13.12 sürücüsünden 13.11 beta sürücüsüne geçtim. Baya fark oluşturdu. Umarim ilerleyen günlerde çözerler bu sorunu.. Size de Recep Bey'e de cok teşekkür ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı