MSI H110M Gaming Intel i5 6600K İşlemcinin 4 Çekirdeğini Tam Performansta Çalıştırır mı?

jacknes

Hectopat
Daha fazla  
Bu konuda aklıma takıldı. Recep Bey ile Ali Bey'in Asus anakart incelemesinde farkettim. İşlemci bazen anakart yüzünden dört çekirdeğe de tam performans yükleyemiyor. İşlemci soketini besleyen ciplerin sayısından kaynaklanıyor. Bu konu hakkında bilgisi olan varsa lütfen buyursun.

Son düzenleyen: Moderatör:
MSI H110M Gaming almak yerine B150 Pro tercih ediniz. Ama elinizde varsa H110M Gaming İ5 6600K'yı tam performansta çalıştırır.

O işlemci ile Z serisi bir anakart almayı düşünmeniz daha mantıklı olur tabi bütçenizde bunu engelleyecek bir durum yoksa.

Anladım, bütçe kısıtlı h110 gaming almayı düşünüyorum ama eğer z serisi örnek asus z170 pro gaming filan var eğer performansta gözle görülür bir artısı olursa kesenin ağzını tâbi açarım ama crossfire veya 4 slot için gerek duymuyorum.

Bence önemli olan işlemci soketini besleyen kompresörler eğer 6. Nesil bir skylike işlemcinin bütün çekirdeklerini son performansta çalıştıryorsa kâfidir benim için.

k işemcilerin olayı overclocktur, yani z serisi bir anakart almaya bütçeniz yoksa k serisi bir işlemciye bosa para vermiş olursunuz, cf vs yapmayacaksanız işlemciyi maximum i5 6600 anakartı da msi b105m bazooka tercih edip elinde kalan parayı ekran kartına yatırabilirsin. Sorunu da cevaplamış olayım yine de, h110m ile de tam olarak besleyebilirsin işlemcini, ama tekrar hatırlatayım 6600 ile 6600k arasındaki asıl fiyat farkı stock performans değil çarpan kilidi olmayışı.

Anakart performansa pek etki etmez, en azından bir ekran kartı gibi anakartı değiştirip daha yüksek fps alamazsın bi anda, z serisi bir anakart ile k serisi bir işlemciyi overclock edersen (ki buna da iyi bir soğutma gerekir, k serisi işlemcilerden stock fan cıkmaz) ancak o zaman performansta gözle görülür fark olur, ama bu dediğim olay da hem soğutucu hem anakart hem de işlemciye daha fazla para vermek demek.

Eğer z chipstli bir anakart alırsan çok daha uzun ömürlü olur gerek kapasitör kalitesi gerek ses kalitesi ve overclock imkanı ile uzun vadede kazanç sağlarsın

Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için. İşlemciyi dediğiniz gibi çarpan kiti açık olanına oc kullanılmayacaksa fazladan para harcamaya gerek yok. Elimde mevcut olmasaydı i5 6500 tercih ederdim. Z serirsi ses kalitesi olarak iyi olduğunu biliyorum uygun fiyatlı bir Z serisi anakart alınabilir. Ekran kartını iki gün önce aldım. Tercihimi msi dan yana kullandım.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı