MSI H110m PRO-VD Anakart Windows 7 Driver Sorunu

Shao Kahn

Hectopat
Yer
İstanbul/Bahçelievler
Daha fazla  
Meslek
Dövüşçü :D
Arkadaşlar yaklaşık 2 hafta önce bir bilgisayar topladım. Topladığım bilgisayar şu şekilde;
  • MSİ H110m PRO VD
  • ASUS nVidia GTX 1060 3 GB
  • Gskill 2133 mhz 8 GB RAM
  • AeroCool KCAS 600W PSU
  • İ5 6402p işlemci
  • WD BLUE 1TB HDD
Sorunum şu ki, ben bu bilgisayara aslında ilk Windows 10 kurmak istiyordum. İnternetin kotası bittiği için bir bilgisayar mağazasından Windows 10 CD'si almaya karar verdim. Satıcı bana "Bu boot edilemez. Eğer HardDiskine ilk defa kuracaksan Windows 7 kurmalısın."dedi. Ben bunun üzerine Windows 7 CD'sini aldım. Formatı attım. Buraya kadar her şey güzeldi. Fakat anakart hiç bir USB belleği okumuyor. Takıyorum fakat hiç bir tepki vermiyor. Klavye ve fare çalışıyor USB olarak fakat flash disk'i okuyamıyor. 3 ayrı flash diskle denedim ve hepsinin de çalıştığından eminim. Arkadaşlar gerçekten çok saçma bir olay daha var. Anakartın sürücü CD'sini bilgisayara takıyorum fakat okumuyor. Diğer dizüstü bilgisayarımda okuyor fakat bu yeni bilgisayarımda okumuyor. Optik sürücüde bir sıkıntı yok çünkü ben Windows 7 formatını optik sürücü vasıtasıyla attım. Yani anlayacağınız ne sürücü kurabiliyorum, ne internete bağlanabiliyorum. BIOS'ta USB belleği tanıyor ama Windows ekranında tık yok. Biraz araştırma yaptım bu konu hakkında ve Live Update gibi kavramlar gördüm. BIOS'um sanırsam güncel değil 1.7 sürümünde sizce Windows sürümümü 10 mu yapmalıyım yoksa başka bir sebepten mi kaynaklanıyor ? İlgilenecek arkadaşlar için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sisteme Windows 7 olmaz. Windows 7 çıktığında bu donanımların hangisi vardı da %100 uyum bekliyor bu bilgisayarcı? Bakkal demeye bile dilim varmıyor. Windows 10 kur ve sürücülerini donanım kimlikleri ile web sitelerinden güncelle.

Bu sisteme Windows 7 olmaz. Windows 7 çıktığında bu donanımların hangisi vardı da %100 uyum bekliyor bu bilgisayarcı? Bakkal demeye bile dilim varmıyor. Windows 10 kur ve sürücülerini donanım kimlikleri ile web sitelerinden güncelle.
Yani internete bağlanmaması ve USB ortamlarını tanımaması Windows 7 olduğu için değil mi ? Çok teşekkür ederim gerçekten ne yapacağımı bilmiyordum en kısa zamanda Windows 10'u edineceğim :)

Tabii ki. Bu donanımlar için Windows 7 sürücüsü bulman bir işkence olur. Windows 10'da da internet bağlantı sorunu yaşarsan web sitesinden 2 DK'ni ayırıp sürücü indirerek bu sorunu çözebilirsin.
Windows 10'u kurdum. Kurdum kurmasına fakat gene aynı sorun oluştu, ne internete bağlanabiliyordum, ne de flash diskimi tanyordu bilgisayar. Yani gene aynı sorun oldu. Windows 10'u kurmam bir işe yaramadı fakat şöyle bir durum vardı ki, ben Windows 10'u boş bir DVD'ye attım. CD-ROM bu boş diskleri okuyabiliyordu. Sadece anakartın sürücü diskini okuyamıyordu. Bende diğer dizüstü bilgisayarımdan bu sürücü diskinin içindeki dosyaları bilgisayara atıp boş DVD'ye yazdırdım. Ardından bu boş diski bilgisayar okudu ve sürücüleri başarıyla kurabildim. Yani kısaca eğer anakartınızın sürücü CD'si bozuksa veya bilgisayarınız okumuyorsa boş bir DVD'ye atıp deneyin derim. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı
09:05:00