MSI H110M Pro VD Overclock yapılır mı?

ValeX

Decapat
Yer
Dünya,Avrupa Kıtası,Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Seçkin Bilgisayar Mühendisliği
Merhaba geçenlerde yeni bir bilgisayar topladım ve PUBG oynamak istediğimde sistemimin yeterli olmadığını gördüm. Ben de sisteme Overclock uygulamaya karar verdim ve anakartımın markasının Overclock'a müsait olup olmadığını öğrenmek istiyorum. Anakartın markası MSI H110M PRO-VD.

Son düzenleyen: Moderatör:
H ve B serisi anakartlar ile işlemci hız aşırtma yapılamaz.
Hız aşırtma yapabilmek için Z serisi bir anakarta ve K serisi bir işlemciye ihtiyacınız var.

H ve B serisi anakartlar ile işlemci hız aşırtma yapılamaz.
Hız aşırtma yapabilmek için Z serisi bir anakarta ve K serisi bir işlemciye ihtiyacınız var.

İşlemcide hemfikirim lakin anakartta değil. Asus’un H81m-Plus anakartı hız aşırtma yapmaya müsait.
Hem de kendim denedim. Seidon 120v soğutucu, H81m-Plus anakart ve Intel Pentium G3258 işlemciyi 5.0 GHz'de sorunsuz çalıştırdım. Hem de 8 saat Prime95 stres testi yaptım. Kasa genişti ve soğutucu işini yapıyordu.

İşlemcide hemfikirim lakin anakartta değil. Asus’un H81m-Plus anakartı hız aşırtma yapmaya müsait.
Hem de kendim denedim. Seidon 120v soğutucu, H81m-Plus anakart ve Intel Pentium G3258 işlemciyi 5.0 GHz'de sorunsuz çalıştırdım. Hem de 8 saat Prime95 stres testi yaptım. Kasa genişti ve soğutucu işini yapıyordu.
Tam emin olmamakla beraber, üretici firmanın uygun BIOS sağlamasıyla her anakart ve işlemcide overclock yapılabileceğini düşünüyorum. Sanırım Skylake işlemci dönemlerinde MSI Z170 anakartlarla 'K' serisi olmayan işlemcileri overclock yapabilen bir BIOS yayınlanmıştı. Sonrasında Intel'in isteğiyle kaldırıldı diye hatırlıyorum. Sizin işlemcinize gelirsek G3258 '20. Yıl Özel' şeklinde çıkarılmıştı. Bunun devamında anakart üreticileri tüm yongalı anakartlar için bu işlemciyi O.C. yapmayı mümkün kıldılar.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı