MSI H110M PRO-VD RAM ve SSD ekleme

Neoreality

Hectopat
Herkese selam. Yaklaşık 2.5 yıl önce sistem toplamıştım fakat sistemim artık o kadar hızlı değil bende şu an için RAM ve SSD almak istiyorum. İlerleyen zamanlar içinde işlemci değişi mi? Şimdi esas konuya geleyim sistem özelliklerim şunlar;

ASUS GeForce GTX1050 Ti STRIX Gaming OC GDDR5 4 GB 128Bit DX12 NVIDIA ekran kartı
Intel i3 6100
Corsair 8 GB Vengeance kırmızı DDR4 2400MHz CL16
MSI H110M PRO-VD
WD Blue 1TB 7200RPM

Size sormak istediğim RAM'i 12 GB yapmak istiyorum ve SSD almak fakat farklı markadan daha ucuza bir RAM takmak istiyorum. Böyle bir şey mümkün müdür?
Aynı zamanda SSD almamdaki etkenlerden birisi diskin %100 olması oyunlardan atmaya başladı buda canımı sıkan hususlardan biri

Son düzenleme:
8+4 neden tavsiye edilmez? Hiç sorun yaşayan görmedim. Kendim de aynı marka ve model 8+4 kullanıyorum.
Cevabın burada var.

%90 sorun çıkarır demişsiniz ama daha sorun yaşayanı görmedim

Öncelikle 8+4 değil 8+8 yapın. Bende aynı anakartı İ7 6700 ile kullanıyorum. 8+8 2133MHZ Kingston RAM kullanıyorum. Performansı katladı 8 daha ekledikten sonra. SSD'yi ise en az 240GB al bende 120GB var ve yetmiyor. RAM konusuna gelince; imkan varsa kesinlikle aynı model almanı öneririm. 3000MHZ RAM'ler 230TL iken sırf aynı model ve aynı MHz olsun diye 2133MHZ RAM'i 280TL'ye aldım. Birebir aynı modeli bulup aldım. Şuan sorunsuz kullanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…