MSI H110M Pro-VD VGA LED Sorunu

ValenDrax

Hectopat
Daha fazla  
Forumda bu konuda daha önce bir ya da iki başlık açılmış fakat benim durumum biraz farklı sanırım. Öncelikle sistemimi yazayım:

MSI H-110M Pro-VD Anakart
Intel i5 6500 Skylake İşlemci
EVGA GTX 1060 SC 6 GB Ekran Kartı
Kingston HyperX Fury DDR4 2133 8 GB RAM (Tek Slot)
WD Caviar Blue 1 TB SATA III HDD
Everest Rhino 420 Kasa ve 550 W PSU

Yaklaşık 5 aydır kullandığım sistemde daha önce rastgele reboot sorunu yaşamış ve bu konuda da başlık açmıştım: Rastgele Kapanan GTX 1060 Sistem ve Kernel 41 Hatası

Akşam eve geldiğimde güç tuşuna bastım ve sistem çalıştığı halde ekranda görüntü olmadığını fark ettim. Kasanın üzerindeki ızgaradan ekran kartının üzerindeki VGA ikaz LED'inin yandığını gördüm. PC'yi kapatıp kasayı açtım, tüm bağlantı kablolarını (güç kablosu dahil) çıkartarak parça bağlantılarını (RAM, işlemci, PCI slotu ve diğer konnektörler) kontrol ederek tekrar çalıştırdım, sonuç değişmedi. Servise götürmek üzere kasayı hazırlayıp 15 dk kadar bekledikten sonra son bir kez denemeye karar verdim ve bağlantıları yaparak sistemi çalıştırdım. Bu defa PC normal şekilde açıldı.

Ne var ki tekrar kapatıp açtığımda aynı sorunun devam ettiğini gördüm. Anladığım kadarıyla güç kablosunu çıkarıp bir süre beklemek durumu geçici olarak düzeltiyor ama elbette bu bir çözüm değil. Nette anakart CMOS'unun resetlenmesi gerektiği yorumlarını okuduysam da pek tatmin etmedi. Sorun ne olabilir ve çözümü sizce nedir? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı