MSI H110m ProVD sistemde ekran gelmiyor

Hüsnü Dirhem

Centipat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba dostlar. Normal bir şekilde oyun oynuyorum. "Drrrr" sesi veriyor ve donuyor bilgisayar. Güç düğmesi ile kapatıyorum. Tekrar açınca ekran gelmiyor. Bunu sık sık yapmaya başladı. Oyun içinde performans gayet güzel. Sıcaklık değerleri de 50 derece civarında. Sorunun ekran kartıyla alakalı olabileceği gibi olamayacağını da düşünüyorum. Teşekkürler.
Sistem:
İntel i3 6098p 3.6GHz
Msi H110m ProVD 2133MHz anakart
Msi R7 370 2GB 256Bit
Crucial ballitstix 8gb tek modül 2400MHz
Seagate barracuda 1tb 7200rpm HDD
Everest 600W guc kaynagi
**
Gta V oynunda FPS değeri 50-60 arası.

Sorun bence güç kaynağında. Başka bir güç kaynağı ile dener misiniz? Her hangi arkadaşınız ile bu işlemi yapamazsanız yakınınızda Vatanbilgisayar vesaire varsa onlardan bir PSU ile denemesini rica edin.

Bir gelişme fark ettim. Kasa çalışıyor fakat fare ve klavyenin ışıkları yanmıyor. Demek oluyor ki başlatılmıyor sistem. Sorun işlemcide de olabilir mi ? Veya ram de ? Sizin de dediğiniz gibi PSU'da da olabilir.
Güç kaynağı bulamam bu arada.

Ekranı göremeden alt+ f4 enter fonksiyonunu yapıyorum öyle fare klavye ışığı gidiyor. Ama kasa halâ çalışıyor.
Aklıma geldikçe yazıyorum. Dvi hdmi dönüştürücü kullanıp açtığımda ekran geliyor. Ekran kartı hem muazzam performans veriyor hem de arızalı nasıl olabiliyor arkadaşlar ?

Son düzenleme:
Dostlar şu şekilde söyleyelim. Dvi den calisiyor ekran kartini tamamen söktüğüm zaman. Ekran kart sorunlu diyorum. Fakat bu performans ile nasil bozuk olabilir ki ? Soket kisminda hafif bi eğim var yamukluk ondan olabilir mi ?

Dostlar şu şekilde söyleyelim. DVI'den calisiyor ekran kartini tamamen söktüğüm zaman. Ekran kart sorunlu diyorum. Fakat bu performans ile nasil bozuk olabilir ki? Soket kisminda hafif bir eğim var yamukluk ondan olabilir mi?

Eskimiştir R7 360-370'de var öyle hatalar, sorun kesin ekran kartı ise fırınlamalık dediğimiz gibi olmuş olabilir. Bilmiyorsanız lütfen yapmayın tamir ettirin.

Eskimiştir R7 360-370'de var öyle hatalar, sorun kesin ekran kartı ise fırınlamalık dediğimiz gibi olmuş olabilir. Bilmiyorsanız lütfen yapmayın tamir ettirin.
Fırınlama yöntemi lehimler için değil mi ? Bildiğiniz bakır soket kısmı eğimli. Kurtamaz mıyız ?

Si bulaşmayın kendi başınıza bence bir işi bilen arkadaş bulup teknik servis yardım alın.
Teşekkürler. Daha ne güzel Fallout 4 oynayacaktık. Yapacak bir şey yok .
Evet dostlar! Elimle yukari itip açtım sistemi. Gayet güzel çalıştı. Ben de plastik kelepçeler ile yukarı tutturdum. Umarım gider bu şekilde.

Dosya Ekleri

• IMG_20200915_142134.jpg
    149 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…