MSI H170 M3 anakarta GTX 970 takmak

expeditious

Megapat
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
PC
MSI MAG Z490 Tomahawk
INTEL Core i7-10700K Comet Lake 3.80GHz
G.SKILL Trident Z RGB 4x8GB 3600MHz CL16
MSI GTX 970 Gaming 4G
SAMSUNG 970 Evo Plus NVMe 500GB
ZALMAN Z11 Neo
MSI Mag Coreliquid 240R v2
CORSAIR VS650 650W 80+
WD Caviar Blue 1TB 7200rpm 64MB

Gear
BENQ XL2411 24" 1920x1080, 1ms, 144Hz
KINGSTON HyperX Cloud II
RAZER Deathadder v2 PRO
RAZER Gigantus v2 XXL
ASUS ROG Strix Scope Nx Red Wireless Deluxe |
Meslek
Fen Bilimleri Öğretmeni
Arkadaşlar merhabalar,
i7 6700 işlemci, GTX970 sisteme sahibim ve CS:GO ile ilgili anlık takılma sorunu yaşıyorum. Böyle FPS drop da denebilir ama yeni bi ses duyduğunda aniden falan filan gibi düşünebilirsiniz, seslerle bağdaşık bir şekilde yaşıyorum. Yaptığım araştırmalarda bir şey dikkatimi çekti. Bu PCI slotları ile ilgili bir şey. Birisi yanlış slota takıldığını PCI 1.1 de çalıştığını, başka soketlerde işte bir şeyler varsa çakışabilir demişler onlara bakmış. Ses kartı varmış yerini değiştirmiş falan filan. Ses kartını başka slota takınca ekran kartı x16'ya çıktı gibi bir şeyler yazmış. Çok da anlamadığımdan sormak istiyorum. Anakartıma baktığımda slotlar hakkında böyle bi bilgi var:
• 2 x PCIe 3.0 x16 slots*
• 2 x PCIe 3.0 x1 slots
• 3 x PCI slots
Ekran kartıma baktığımda:
Veriyolu standartı: PCI Express x16 3.0 diye bir bilgi var. Kasamın camından gördüğüm kadarıyla da:
PCI_E1, PCI_E2, PCI_E3, PCI_E4, PCI_E12, PCI_E13 slotlarını görebiliyorum. Ve ekran kartım PCI_E2 slotuna takılmış.
Doğru yerinde midir bu şimdi anlayamadım? Yeterince anlatamamışsam kasanın içini açıp resmini çekeceğim artık. Bunu bir teyit edeyim doğru mudur değil midir diye sonra Afterburner ile OC'nin dibine vuracağım artık sıkıldım.... Hatta i7 6700 OC yapılmıyor ama Youtube'da BIOS'tan yapanlar gördüm deneyeceğim bir şeyler artık sıkıldım.

Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
En üstteki PCI Express slotuna takılıysa herhangi bir sorun olmayacaktır. Eğer PCI hatlarından birinde bile bir donanım takılı olursa 2. PCI Express slotu x1 hızında çalışmaya başlıyor.

2. sorunuzun cevabı BIOS üzerinden OC menüsüne girdiğinizde gördüğünüz "Beta Runner" seçeneği ; eğer bu seçeneği etkinleştirirseniz İşlemcinizin çarpanı kitli olsa dahi Base clock değerini yükseltmenize yarıyor.

Bende bios da öyle bi özellik yoktu. Biosu güncelledim geldi ama Real Thread diye bi seçenek geldi. H170 anakart ile yapılmıyor anladığım kadarıyla...

MSI Afterburner de Power Limit %110, Temp limit 91'e geliyor. O şekil yaptım şimdi.
Dün Core Clock'u +140, Memory Clock'u da +500 yaptım. Oyundaki takılmalar aynıydı, fps de aynıydı açıkçası bi işe yaramadı....

Kombustor üzerinden test yapıp burada paylaşsam hangi konu altında paylaşmalıyım ki acaba anlayanlar baksa bir problem var mıdır diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…