MSI H310M PRO-D Plus ve i5 için 2666 MHz bellek şart mı?

Pctamircisimusty

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Elimde başlıkta belirtmiş olduğum anakartım var. i3-9100F işlemci ile kullanıyorum. Ancak işlemcimi yükseltmek istiyorum. Anakartımın işlemci uyumluluğuna baktığımda Intel i5, i7, i9 9. nesil işlemcileri desteklediğini görüyorum. Yükseltmeyi istediğim işlemci i5 9. nesil. Kullandığım RAM'ler 2400 MHz. İşlemci yükseltmesi yaptığımda RAM'ler için de yükseltme yapmam gerekli mi? Zira Intel kendi web sitesinde i3 9. nesil işlemciler hariç diğer 9. nesil işlemciler RAM için çalışma frekansı 2666 MHz istiyor. Elimdeki RAM'leri mi kullanmalıyım, yoksa 2666 MHz RAM bakmam gerekiyor mu? Fikirlerinize ihtiyacım var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullanabilirsiniz hocam. Sıkıntı olmaz.

10.nesil işlemci bende düşündüm ancak bütçe aşma durumum şu an için yok sadece işlemci değiştirecek kadar bütçem var. Eğer RAM değiştirmen gerek deseydiniz RAM masrafını da bir sonraki aya bırakacaktım. i5-9400 yerine 9600K düşünmüştüm açıkçası.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı