MSI H410M-A PRO M.2 SSD uyumu

• Konuyu başlatan omrhl
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 1.772

omrhl

Megapat
Daha fazla  
Merhaba MSI H410M-A PRO anakartım var SanDisk Ultra 3D 1TB 2400MB-1950MB/s NVMe M.2 SSD sdssdH3N-1T00-G25 almak istiyorum ancak birbirleri ile uyumlu olup olmadıklarını tam olarak anlayamadım yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
@omrhl O hızları verir lakin DRAM olmadığı için kolay yıpranır uzun vadede. Ayrıca HMB'den ötürü sistem RAM'inizi işgal edecek. Yine de alınmaz anlamına gelmiyor. Bütçe artarsa A2000 tercih edilebilir.

anladım peki ne kadarlık bir sistem rami harcama söz konusu ve bunu dosya yazarkenmi yoksa süreklimi kullanıyor
@omrhl O hızları verir lakin DRAM olmadığı için kolay yıpranır uzun vadede. Ayrıca HMB'den ötürü sistem RAM'inizi işgal edecek. Yine de alınmaz anlamına gelmiyor. Bütçe artarsa A2000 tercih edilebilir.
ayrıca sizi yakalamışken şunu sorayım benim m2 almamın asıl sebebi micro stuttering adı verilen minik sık sık fps takılmaları oluyor SSD olarak Kingston Hyperx Fury 120 Gb Ssd Disk Shfs37A/120G, HDD olarak da WD Blue 1TB 7200RPM Sata 3.0 64Mb 3,5" Sabit Disk (WD10EZEX) kullanıyorum HDDdeki oyunları oynarken micro stuttering aşırı fazla SSDdeki oyunlarda çok çok daha az ve SSD ve HDD ortalama yedi yıllık bu arada 1 ay önce anakart ,işlemci, ram ve ekran kartını yenileri ile değiştirdim parçaları değişmeden önce de sorun vardı hala daha devam ediyor sence m2 ile bu sorunum çözülür mü

Son düzenleme:
anladım peki ne kadarlık bir sistem rami harcama söz konusu ve bunu dosya yazarkenmi yoksa süreklimi kullanıyor
1615828630161.png

Ultra 3D'nin RAM'de kendine ayırdığı alan en fazla 32 MB. Diğer HMB kullanan SSD'lere karşın tasarımsal farklardan dolayı bu alana da pek ihtiyaç durmuyor.

Zaten A2000 de Ultra 3D de alsanız SSD'ye yüklenmediğiniz sürece ikisinin arasında fark görmeniz zor olur. İşletim sistemi kurma ve oyun dışında amaçlarınız var mı, sık dosya taşır mısınız, SSD'yi dolduracak mısınız? Bu tarz işleriniz yoksa direkt ikisi arasından ucuzunu almanızı tavsiye ederim 🙂.

Eki Görüntüle 924011
Ultra 3D'nin RAM'de kendine ayırdığı alan en fazla 32 MB. Diğer HMB kullanan SSD'lere karşın tasarımsal farklardan dolayı bu alana da pek ihtiyaç durmuyor.

Zaten A2000 de Ultra 3D de alsanız SSD'ye yüklenmediğiniz sürece ikisinin arasında fark görmeniz zor olur. İşletim sistemi kurma ve oyun dışında amaçlarınız var mı, sık dosya taşır mısınız, SSD'yi dolduracak mısınız? Bu tarz işleriniz yoksa direkt ikisi arasından ucuzunu almanızı tavsiye ederim 🙂.
teşekkürler peki şunu sorayım benim m2 almamın asıl sebebi micro stuttering adı verilen minik sık sık fps takılmaları oluyor SSD olarak Kingston Hyperx Fury 120 Gb Ssd Disk Shfs37A/120G, HDD olarak da WD Blue 1TB 7200RPM Sata 3.0 64Mb 3,5" Sabit Disk (WD10EZEX) kullanıyorum HDDdeki oyunları oynarken micro stuttering aşırı fazla SSDdeki oyunlarda çok çok daha az ve SSD ve HDD ortalama yedi yıllık bu arada 1 ay önce anakart ,işlemci, ram ve ekran kartını yenileri ile değiştirdim parçaları değişmeden önce de sorun vardı hala daha devam ediyor sence m2 ile bu sorunum çözülür mü bu durum için görüşleriniz neler
Bunlar disk değerlerim

Dosya Ekleri

• HDD.png
    HDD.png
    80,7 KB · Görüntüleme: 57
  • SSD.png
    SSD.png
    82,5 KB · Görüntüleme: 44
Son düzenleme:
teşekkürler peki şunu sorayım benim m2 almamın asıl sebebi micro stuttering adı verilen minik sık sık fps takılmaları oluyor SSD olarak Kingston Hyperx Fury 120 Gb Ssd Disk Shfs37A/120G, HDD olarak da WD Blue 1TB 7200RPM Sata 3.0 64Mb 3,5" Sabit Disk (WD10EZEX) kullanıyorum HDDdeki oyunları oynarken micro stuttering aşırı fazla SSDdeki oyunlarda çok çok daha az ve SSD ve HDD ortalama yedi yıllık bu arada 1 ay önce anakart ,işlemci, ram ve ekran kartını yenileri ile değiştirdim parçaları değişmeden önce de sorun vardı hala daha devam ediyor sence m2 ile bu sorunum çözülür mü bu durum için görüşleriniz neler
Yeni M.2'ler bayağı hızlı ve stabil hocam sıkıntı yaşamazsınız. Micro stuttering disklerinizden kaynaklıysa (görev yöneticisinde pik varsa görebilirsiniz) 120 GB SATA SSD'nizden daha iyi performans bile verir, dolmaya yakın olsa bile.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı