Çözüldü MSI H610 M-E ile RX 6700 XT uyumlu mudur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Bütçe
belli bir bütçem yok uygun olmasını istiyorum

Efe.ceyhun

Hectopat
Daha fazla  
Hocam pctopluyorum fakat ekran kartı DDR6 diyorken anakartım DDR4. normalde RTX 3060 12 GB almayı planlıyorum. Bütçeme daha uygun ve daha iyi olduğunu düşündüğüm RX 6700 XT'yi almayı planlıyorum. Fakat anakartıma olur mu bilmiyorum.

İşlemcim: i7 12700 KF -- RAM'ler: G.Skill 32 GB DDR4 3200MHz CL16 -- ekran kartı: RX 6700 XT -- anakart: MSI Pro H610 M-E -- PSU Rampage'in 600W'lık bir PSU'su yeticeni düşünüyorum. psu nun ekran kartına 6+2 pinilk kablosu var

Çözüm
Merhaba, ekran kartınızın üzerinde bulunan VRAM'lerin teknolojisi GDDR6. Siz sanırım belleklerde olan DDR kavramı ile karıştırdınız.

Uyumlu olur, problem yaşamazsınız.
Ekran kartının RAM'inin DDR kaç olduğunun bir önemi yok. Sadece anakartta X16 yuvası olsun yeter, takmak için ve sizde bu var.

Ekran kartlarını "Görüntü oluşturmak için var olan minik anakart." gibi düşünebilirsiniz. Kendi RAM'i, işlemcisi filan var. Aynı durum SSD içinde var mesela.
Bunlar sizin H610'dan alakasızlar, sadece veri yolunu desteklesin yeter anakart için.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…