Arkadaşlar merhaba,
Bugün bilgisayarımı temizlemek için prizden çekip kapattım. İçini açtım, temizledim ve parçaları geri taktım. Ancak anakart üzerinde sırasıyla kırmızı, sarı ve tekrar kırmızı ışıklar yandı. Güç tuşuna basınca bilgisayar 3 saniyede bir açılıp kapanmaya başladı ve görüntü gelmedi.
Forumdaki eski konulara bakınca bunun ya anakart üzerindeki lehimle ya da statik elektrikle ilgili olabileceğini öğrendim. Statik elektriği almak için gerekli işlemleri yaptım, fakat çalışmadı. Daha sonra işlemci fanının kablosunu bağlı halde çıkarttım ve sarı ışık yanıp ardından beyaz ışık yandı, sistem açıldı. Bu durumun düzeldiğini düşünerek fanı tekrar taktım ama maalesef aynı sorun tekrar etti.
Son olarak işlemciyi kontrol etmeye karar verdim. İşlemciyi sökerken yanlış takmış olduğumu fark ettim. Mandalı çektiğimde bir "tak" sesi duydum. Hemen işlemciyi kaldırıp kontrol ettim ve yanlış takmış olduğumu gördüm. Durumu düzeltmeye çalıştım ama anakart üzerindeki kırmızı ışık sabit şekilde yanmaya başladı.
Sizce sorun işlemciden mi yoksa anakarttan mı kaynaklanıyor? Eğer işlemci ya da anakart değişimi gerekirse, uygun bir işlemci veya anakart önerirseniz çok sevinirim.
Sistem özelliklerim:
- i3 12100F
- RTX 3060 Ti
- 16 GB (2x8) DDR4 RAM
- 521 GB M.2 SSD
- MSI H610M E Pro (DDR4 versiyonu)