MSI H610M Pro açılmıyor

joshkappa

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba,

Dün akşam bilgisayarın güç düğmesine bastım hiç tepki vermedi. Sanki fişe takılı değilmiş gibi. Sistemi toplayalı daha 1 sene oldu. Anakart MSI H610M Pro modeli. PSU BitFenix bpa600. yaptığım işlemleri aşağıda siraliyorum.

PSU'ya ataş yardımı ile kısa devre yaptırdım fanlari çevirdi. Cok eski bilgisayara bağladım yine çalıştı.
Eski bilgisayarın switchini yeni sistemde denedim yine cevap vermedi. Üzerindeki hiçbir ışık yanmadı çıt sesi bile gelmedi.
İlk farkli PSU denememde güç düğmesinin altındaki ışık yandı hemen sonra yeniden söndü.
Bütün bu testleri yaparken GPU takılı değildi. Rahat çalışmak için söktüm. Bu hiç acilmamasina sebep olmuş mudur? Tekrar tekrar denememe gerek var mı? Ne yaparsam yapayım anakartin ne ışığı yandı ne de kasa ve işlemci fanlari kıpırdadı.

Muhtemelen anakart arızalı. Lakin her şey çok pahalı olduğu için sizlere danışmak istedim. İyice emin olmak için başka fikriniz var mı? Kasa fanlarinin dahi dönmemesi anakarttan güç gelmediği için mi?

Teşekkürler.

PSU'yu başka bilgisayara bağlamışsın ve çalışmış. Sorun anakartta gibi duruyor. En iyisi tamirciye götürmek.

Eski bilgisayarin anakarti yanmıştı. Ona PSU'yu bağlayınca işlemci fani döndü. Sorunu ekran gelmemesiydi. Yeni bilgisayar hiç es vermiyor. Tamirciyle konuştum anakart tamiri neredeyse imkansız yenisini al dedi.

Arkadaşlar PSU 2 farklı bilgisayarda denendi, çalışıyor. Kasa fanları, işlemci fanı ve LED ışıklarını başka anakart ile denedim çalıştı. İşlemci, RAM ve ekran kartını deneyemedim muhtemelen onlarda çalışıyordur.

PSU bozulmadan anakart bozulması olabilir mi? Kasanın üst Power butonu ile ön üst fan arasında 1 gün önce cızırtı duymuştum. Elektrik gidip gelmesi çok oldu diye şebekeden oldu dedim ama acaba kasa içinde kısa devre olabilir mi yoksa bozulmaya başlayan anakart mı buna sebep olmuştur? Kasanın basit LED aydınlatma ve fanı anakartı bozabilir mi? Hiçbir bileşende yanık veya deformasyon izi kokusu yok bu arada.

Detaylı sorma sebebim yeni anakartı takar takmaz bozmayalım, malum ülke şartlarında bütçe kısıtlı.

Son düzenleme:

Dostum sorunu çözebildin mi aynı sorun bende de var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…