Çözüldü Msi H81-P33 Sistemde donma sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Sefa ÇETİN

Hectopat
Makaleler
5
Yer
kocaeli/derince
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Yeni topladığım sistemim ilk açılışta donuyor ve uefi bios olmasına rağmen fare çalışmıyor.
Sistemim.
  • Msi H81-P33
  • İntel Core i3 4160 3.6 ghz
  • Gskiil ripjaws 4 gb 1600 mhz
  • Wd blue 1 tb 7200 rpm
  • Frisby fc-g800b 500W
Sistemi topladım ilk ateşlemede açıldı. Sonra Windows 8.1 64 bit İletim sistemini kurdum gine sorun yokdu. Ancak Aradan 1 ay Geçti Ve sistem ilk Ateşlemede Ekran geliyor ama Hoşgeldiniz yazısında uzun süre kalıyor. Reset atınca Hoşgeldiniz yazısı geçior masaüstü Geliyor.Fare ilk başta hareket ediyo ama 10 sn sonra sistem donuyor. Gene reset atıyorum Aynı Sorunla Karşılaşıyorum.Ama 3. resette bilgisayar normal bir şekilde açılıyor. Bu Sorunun Çözümü Nedir yardımlarınızı bekliyorum.
Şimdi Gelelim 2. Soruna. Sorunumuz UEFI Bios da Fare sadece Sağ Ve Sol Tarafa Hareket Ediyor. Bende Klavye yardımıyla Msı In teknolojisi olan Fast Boot Devre Dışı Bırakınca ayarları kaydedip Bios a Tekrar giriyorum. Bu sefer fare gayet normal çalısıyor sonra Fast Boot u Devreye sokunca gene fare sadece sağa ve sola hareket ediyor. Yardımlarınızı bekliyorum. Acaba Format Atmayı Denesem mi?

Çözüm
Fast Boot, sistemin hızlı açılması için başlangıçta bazı donanımların testini es geçer. Bunun daha ince ayarları da var ama şimdilik kapalı tutun siz. BIOS'u güncelleyin ve bir de UEFI 8.1 kurun. Harici ekran kartı yok mu sistemde?
Msi Oc Genie Ve Fast boot beni bu şekilde üzdü hiçbirini açmıyorum ve sistem bu şekilde stabil çalışıyor. AMD Turbocore teklonojisini beğenmeyip kendim overclock yaptım. Böyle teklonojilerin eskileri çok sorunlu oluyor yeni bir anakartta kullanmak en mantıklısı.

Yardımlar için teşekkürler. Sorun çözülmüştür. Fast Boot'u derve dışı bıraktım. Akabinde BIOS sürümünü güncelledim. Akabinde UEFI Windows 8.1 64 Bit kurdum. Şu anda sistem stabil çalışıyor. Cezalı olduğum için şimdi yazıyorum.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı