Msi h81m-p33 anakartım var. İşlemci olarakta İntel'in g3258 kullanmaktayım. Daha önce arkadaşım ayarlarını yapmıştı ve 4.5 ghz ile kullanıyordum ama yanlışlıkla BIOS ayarlarım sıfırlandı ve arkadaşımda ayarları hatırlamıyorum. Ben kendi yaptıgım denemelerimde ya sistem kitlendi ya da hata verip sıfırladı BIOS'u. Bana MSI h81m-p33 için ayarları anlatabilirseniz çok sevinirim.
Aynen bana da lazım. Aynı ikiliyi kullanıyorum. Voltaj veriyorum, çarpanı artırıyorum çarpan artıyor ama voltaj aynı stock voltajda kalıyor. Yardım eder misiniz?
1.39 çekirdek voltajı ile 44 çarpan ile 4,4GHZ'ye yükseltebilirsiniz.
Eğer BIOS menünüzün ilgili kısmından bir görüntü atarsanız daha detaylı yardımcı olabilirim. @Silinen üye@oucel
1 saattir OC yapmaya çalışıyorum yapamıyorum. 1.4V 'da 4.0 Ghz 'e bile OC edemedim. Nerede yanlış yapıyorum anlamadım. Ayarları yapıyorum sonra f10 ile kaydet çık yapıyorum. Daha açılırken reset üstüne reset.... 1.4V ile 3.9 Ghz 'ye kadar düştüm gene olmuyor . Bir yerde bir ayarı mı? yapmıyorum acaba ? Bana bir yardım.... Bir de max 1.4 V 'a kadar verebiliyorum. Nedeni nş bilmiyorum...
Batch kodunu yazarsan bendeki işlemci ile aynıysa olması gerekiyor. Şuan ben de OC yapıyorum, voltaj vermeden 3,9 GHz ile stabil çalıştı şimdi 4,00 GHz deniyorum 10 dk oldu. Biraz daha teste tutucam büyük ihtimal sorun çıkarmayacaktır.