MSI H97 GAMING 3 Sistem

Poseid

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar önümüzdeki hafta sistem toplamayı düşünüyorum, aklımdaki ürünler hakkında bilgi ve görüşlerinizi almak istedim.
Bu parçalarla topladığım sistemde parça uyumu konusunda parçalar sıkıntı yaşatır mı ?
Bu sistemle ne kadar süre oyunları yüksek ayarda oynarım ?
Uyumluluk konusunda boyutları da uyumlu mudur ?

Almayı düşündüklerim :

İşlemci : Core i5 4590 Soket 1150 3.3GHz 6MB Cache 22nm İşlemci - Vatan Bilgisayar
Anakart : MSI H97 GAMING 3 Intel H97 Soket 1150 DDR3 3200Mhz(O.C) HDMI&DVI&DP Anakart - Vatan Bilgisayar
Ram : Corsair 8Gb (2X4Gb) Vengeance Pro Ddr3 1600Mhz Cl9 Siyah Soğutuculu Ram - Vatan Bilgisayar
SSD : SAMSUNG 120GB 850 EVO SATA 3.0 (Okuma 540MB / Yazma 520MB) SSD - Vatan Bilgisayar
CPU Soğutucu : Cooler Master Hyper 212X Lga775/1155/1156/1366/2011 & Am2/Am2+Am3/Am3+/Fm1 İşlemçi Soğutucu - Vatan Bilgisayar
Sabit disk : Seagate 3.5" 2Tb Barracuda Sata 3.0 64Mb Cache 7200Rpm Harddisk - Vatan Bilgisayar
Ekran kartı : MSI GTX970 GAMING GDDR5 4GB 256Bit Nvidia GeForce DX12 Ekran Kartı

Bende olanlar :

PSU: ZM500-LE SERİSİ 4000W GÜÇ KAYNAĞI - Vatan Bilgisayar
Kasa: Zalman Z3 Plus Midt Atx Pencereli Beyaz Kasa - Vatan Bilgisayar

Daha iyi performans vereceğine inandığınız ve daha kullanışlı olduğunu düşündüğünüz alternatif parçaları önerirseniz sevinirim.
Fiyat aralığı buradaki parçaların civarında olmalı.
Şimdiden cevap veren herkese teşekkür ederim.

Yeni 80 plus sertifikalı bir psu almanızı şiddetle öneririm.Ayrıca işlemci soğutucu pek gerekli değil almasan da olur.Sonuçta oc yapmayacaksın.

Bende kararsızım ama stock soğutucuların performansı malum o yüzden emin değilim.Bu Corsair 8Gb (2X4Gb) Vengeance Pro Ddr3 1600Mhz Cl9 Siyah Soğutuculu Ram - Vatan Bilgisayar RAM lerden kullanan var mı yada ölçülerini bilen var mı? Soğutucu RAM slotlarına sıkıntı yaratır mı ?
Intel stok soğutucuları iş görüyor gerek yok derim ben. Ancak tabiki alınması zarar değil :) Güç kaynağının sertifikası olsaymış daha iyi olurmuş.

Yeni 80 plus sertifikalı bir psu almanızı şiddetle öneririm.Ayrıca işlemci soğutucu pek gerekli değil almasan da olur.Sonuçta oc yapmayacaksın.
Intel stok soğutucuları iş görüyor gerek yok derim ben. Ancak tabiki alınması zarar değil :) Güç kaynağının sertifikası olsaymış daha iyi olurmuş.
Ekran kartını biraz daha bekletmem gerekecek sanırım bir iki ay sonra ekran kartı ile birlikte 80+ PSU almayı düşünüyorum.

@Xurmirac
Sisteminde Corsair vengeance pro olduğunu gördüm RAM ler çok büyük mü? Hyper 212x ile kullanılabilir mi?

Intel stok soğutucuları overclocksuz modellerde işini gayet iyi yapıyor. RAM'leride Crucial CL8 alır iseniz daha iyi olur. Performans istiyor ve bütçeniz var ise GALAX HOF alabilirsiniz. MSI fiyatına göre, gayet iyi iş çıkartıyor.

An itibariyle 2 TB'lik Seagate HDD; Vatan'da mevcut değil kardeş. Eğer depolamaya çok ihtiyaç duymam dersen HDD'yi 1TB yaparak işlemcini bir tık yukarı çekebilirsin diye tahmin ediyorum. Maalesef RAM ve CPU Soğutucu hakkında bir şey diyemiyorum.
İyi sosyaller.

Linkler;
Seagate 3.5" 1Tb Barracuda Sata 3.0 64Mb Cache 7200Rpm Harddisk - Vatan Bilgisayar
Core i5 4690 Soket 1150 3.5GHz 6MB Cache 22nm İşlemci - Vatan Bilgisayar

Edit: OC olmayacağı için Stok Soğutucu kullanabilirsin, bir arkadaşın tavsiye ettiği gibi, tavsiye ediyorum. Crucial RAM önerisi var hemen link yapıştırıyorum;

Crucial 8GB Ballistix Tactical DDR3 1600MHz CL8 1.5V PC Ram - Vatan Bilgisayar
Crucial 8GB (2x4GB) Ballistix Tactical Tracer w/LEDs DDR3 1600MHz CL8 1.5V PCRam - Vatan Bilgisayar

H97 Gaming 3 anakartta Çift Kanal mimarisi var diye hatırlıyorum seçim sizin.

*Bellek Desteği: DDR3 Çift kanal bellek mimarisi

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı