Merhaba arkadaşlar. Uzun zamandır içime dert olmuş bir problem ile karşı karşıyayım. Kullandığım kasada 3 tane ön tarafta ve 1 tane arkada olmak üzere toplamda 4 adet fan mevcut. Bu fanlar, ben bu kasayı sistemime dahil ettikten yani satın aldığımdan beri oldukça gürültülü ve bence hızlı çalışmakta. Muhtemelen aşağıdaki ekran görüntüsünde de göreceğiniz üzere fanların bağlantısını anakart ile tam anlamıyla gerçekleştiremedim.
Gerçekleştiremedim derken yanlış anlaşılma olmasın. Kasadaki tüm fanlar işlemci fanı dahil olmak üzere çalışıyor. Bilgisayarı monte ederken her ne kadar elimden geldiği kadar gerekli kabloları kullanım kılavuzunda gözüken talimatlara uygun olarak bağlamaya çalıştıysam da yine de görüldüğü gibi bir problem mevcut. Çünkü fanlar dönüyor olmasına rağmen MSI Center'da 0 RPM olarak gözüküyor. Muhtemelen bu problemden dolayı da kasada bulunan fanların hız kontrolü benim elimde değil. Kasada bulunan tüm fanların anakarta benim yazılım üzerinden kontrol edebileceğim şekilde nasıl kablo ile bağlanabileceğini gösteren bir rehber mevcut mudur acaba? İnternette aradığımda belli başlı rehberler var ama kasa fanlarının ne şekilde anakarta takılacağı ile ilgili ayrıntılı bilgi yok. Bundan dolayı da kafam karışıyor.
Gerekli bilgiler:
*Bilgisayarımdaki tüm bileşenler toplama. Yani bu bileşenleri sonradan sıra ile uzun zaman aralıkları ile topladım.
*Sıvı soğutma kullanmıyorum.
*Molex, dönüştürücü gibi terimlere hakim değilim. Bundan dolayı da muhtemelen montajda problem yaşadım. Ancak bu terimleri araştırdığımda yüzlerce farklı model ile karşılaştığım için bu işin sanki bir standardı yokmuş gibi geldi.
Kasa ve anakart:
*Msı Gungnir 300r whıte.
*Mpg Z790 Edge Wi-Fi DDR4.
Yardımlarınızı bekliyorum.